avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie maternitate 2014
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie maternitate 2014

Buna ziua.Eu lucrez de 6 ani.Daca se intampla ca in perioada urmatoare sa intru in somaj si in aceasta perioada o sa am un copil ce venituri o sa imi fie luate in calcul la stabilirea indemnizatiei de maternitate(se ia in considerere si indemnizatia de somaj sau nu?)sau doar venituriturile pe 12 luni inainte de a intra in somaj.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 09:13, 12 Decembrie 2013
1. - Daca va referiti la indemnizatia pentru concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) baza de calcul este formata din veniturile brute din cele 6 luni anterioare lunii in care intrati in concediu de maternitate.
- In aceste venituri intra veniturile brute din salariu si venturile din indemnizatia de somaj din cele 6 luni eligibile.

2. - Daca va referiti la indemnizatia pentru concediul crestere copil (CCC) aceasta se calculeaza 85% din veniturile nete pe cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).
- In aceste venituri intra cele din salariu, din indemnizatia de somaj, din indemnizatiile pentru eventuale concedii medicale si indemnizatia pentru concediul de maternitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul cic al 2-lea copil carmenlazar carmenlazar Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Am un copil care in 16.07.2015 va implini 2 ani. M-am intors la serviciu in 12.06.2015. Urmeaza sa nasc al ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil Ellamy Ellamy Buna ziua as dori sa stiu si eu cum se calculeaza indemnizatia ptr copil,tinand cont ca pana in octombrie 2014 am avut un salariu de 1379brut,din noiembrie s a ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal marusia80m marusia80m Buna ziua, as vrea sa stiu daca procentul de 85 % de la concediu prenatal si cel pentru cresterea copilului se calculeaza din venitul net sau 85 % din venitul ... (vezi toată discuția)