Buna ziua.
Numele meu este Carp Mihaela si sunt mamica unui baietel de 3 luni si 2 saptamani. As avea nevoie de cateva lamuriri legate de modul de determinare a bazei de calcul pentru indemnizatia de crestere a copilului, deoarece in Ordinul nr. 68 din 04.februarie.2009 pentru aprobarea Instructiunilor de aplicare a unor prevederi din Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, la articolul 2 alineatul 1 (a) nu se intelege foarte clar care venit se in considerare. Va scriu deoarece astazi am fost la servici pentru a-mi se completa adeverinta cu veniturile realizate si am avut surpriza sa aflu ca adeverinta in cauza mi-a fost completata cu venitul net lunar minus deducerea personala. Pentru a-mi intelege nelamurirea va atasez mai jos extrasul din ordin:
ART. 2
(1) In sensul prevederilor art. 5 din Normele metodologice, veniturile care se iau in considerare pentru stabilirea cuantumului indemnizatiei pentru cresterea copilului reprezinta, dupa caz:
a) suma incasata din veniturile din salarii, care se stabileste astfel:
- la locul unde se afla functia de baza: suma incasata de persoana indreptatita, rezultata dupa aplicarea cotei de 16% asupra bazei de calcul a impozitului, determinata ca diferenta intre venitul net din salarii, calculat prin deducerea din venitul brut a contributiilor obligatorii aferente unei luni si a deducerii personale acordate pentru luna respectiva, si contributiile la fondurile de pensii facultative, precum si cotizatia sindicala platita in luna respectiva.