avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pasaport minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pasaport minor

am AP comuna pt minorul de 7 ani,are deja pasaport care expira anul viitor,pot sa-i fac alt pasaport cand acela expira fara acordul tatalui?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:48, 10 Mai 2014
E discutabil daca cererea formulata anterior expirarii pasaportului e prematura sau nu. Chiar nu puteti discuta cu tatal? Cum spunea si colega, e la limita... nu stiu toata situatia, dar incercati sa negociati, nu sariti la instanta repede...
E discutabil si daca e admisibila o ordonanta pentru iesirea din tara...
Cine a spus de vreo ordonanta pt iesirea din tara?
Nu sar la instanta din placere,ci pt ca este singura solutie,nu se poate discuta,de asta am o suplinire consimtamant data de instanta
Sau pentru eliberare pasaport.
Consider ca ordonanta anterioara pentru suplinire acord e nelegala daca a fost data nelimitat. Ca o ordonanta pe acest tip de cerere nu indeplineste cerintele ordonantei, anume urgenta, vremelnicie si neprejudicierea fondului dreptului. Ca daca domnul afla se poate duce la un avocat, ca va poate intoarce si suplinirea veche a acordului (sigur, e speculativ, dar se poate). Ca astfel de ordonante duc la lipsirea parintelui impotriva caruia sunt pronuntate de drepturile si indatoririle parintesti.
Pentru admisibilitatea unei astfel de cereri pe calea ordonantei ar trebui specificata urgenta, durata calatoriei, scopul ei, destinatia, perioada...

Repet, incercati sa negociati, nu sa discutati dv. cu el, ci sa negociati cu ajutor profesionist pe temeiuri legale; il notificati, il chemati undeva oficial... nu discutii.
Poate ca instanta va va fi de folos, poate ca nu...
Suplinirea semnaturii la trecerea frontierei este pe drept comun,nu aveam cum sa o obtin pe ordonanta,stiu cele 3 criterii de admisibilitate:)
Si eu va repet ca nu se poate negocia nimic,iar instanta nu numai ca-mi este de folos ci este solutia sfanta in cazul meu:)
Doamnă, mergeţi la Serviciul Paşapoarte cu hotărârea de suplinire a semnăturii şi întrebaţi dacă acea hotărâre este bună pentru eliberarea unui nou paşaport copilului. Depinde cum e formulată hotărârea, dacă e dată pe termen nelimitat, cred că e valabil şi pentru paşaport, că doar paşaportul se foloseşte la trecerea frontierei!?

Alte discuții în legătură

Cum trebuie sa depun o ordonanta presedintiala aimetti aimetti Buna ziua, Prietena mea actuala este casatorita in continuare cu sotul ei dpdv legal, dar el a plecat din casa si a lasat-o balta cu copilul si nu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Trecerea frontierei alexa_sidorencu alexa_sidorencu Am o curiozitate,am vazut procese in care s-a admis domiciliul copilului la o adresa din afara tarii,autoritate parinteasca exercitata in comun,cum poate ... (vezi toată discuția)
Domiciliul minorului in alta tara fara consimtamantul tatalui mioara2012 mioara2012 Buna seara. Va rog daca se poate sa ma ajutati in urmatoarea problema: Am divortat in urma cu aproape 3 ani, iar minorul are domiciliul stabilit la mama, ... (vezi toată discuția)