avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pensionar anticipat partial, continuare activitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pensionar anticipat partial, continuare activitate

Buna ziua,
Am un salariat care a primit decizia de pensionare anticipata partiala, dar care doreste continuarea activitatii la actualul angajator (pensie mica).
Care ar fi procedurile?
Continua activitatea, cu acordul angajatorului, si atunci cand doreste poate solicita incetarea CIM si eliberarea unei adv. pentrui casa de pensii?
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: ela-ela , utilizator 10:22, 13 Decembrie 2013
Buna ziua,

Salariatul dumneavoastra poate continua activitatea!
Activitatea inceteaza in momentul in care angajatul se hoataraste sa depuna dezicia de pensionare anticipata la resurse umane!

O zi buna
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate continua activitatea cu acordul angajatorului.
Pensia nu va fi pusa in plata,decat dupa ce duce la casa locala decizia de incetare CIM.
Perioada lucrata pana la punerea in plata a pensiei anticipate partiale,va intra in calcul cand va trece la limita de varsta.Penalizarea(diminuarea)va ramane cea stabilita in decizia primita.
Ultima modificare: Joi, 12 Decembrie 2013
Carp Mircea, utilizator
Buna ziua,
In acest sens va trebui sa se adreseze casei de pensii pentru anularea deciziei de pensionare , iar la d-voastra poate continua activitatea.
Vedeti legea pensiilor 263/2010 sectiunea pensii.
Nu are cum sa-si contnue activitatea cu acordul angajatorului. Legea nr.263/2010 nu prevede cumulul pensiei anticipate cu salariul.

Prion urmare, va trebui sa solicite anularea deciziei de pensionare si sa-si continuie activitatea in baza unui alt c.i.m.

Vechiul c.i.m. a incetat de drept la data comunicarii deciziei de pensionare.
daca am decizie de pensionare anticipata din iunie 2010, dar nu am pus-o in aplicare si mio-am comntinuat activitatea , unitatea are obligatia de a-mi opera perioada lucrata in cartea de munca pentru anii in care nu se lucra cu revisal-ul?


Conform prevederilor art. 298 alin. (3) din Legea nr. 53/2003 (Codul Muncii), cu modificarile si completarile ulterioare, incepand cu data de 1 ianuarie 2011 se abroga dispozitiile Decretului nr. 92/1976 privind carnetul de munca, cu modificarile si completarile ulterioare.
Potrivit prevederilor art. 159 din Legea nr.263/2010, pentru perioadele prevazute la art. 16 lit. a) si art. 17, dovada vechimii in munca si a duratei de asigurare, realizata pana la data de 1 aprilie 2001, se face cu carnetul de munca sau cu alte acte prevazute de lege. Dupa data de 1 aprilie 2001, stagiul de cotizare realizat de asigurati se regaseste in baza de date a institutiei noastre, in masura in care angajatorii au depus declaratiile lunare privind evidenta nominala a asiguratilor si a obligatiilor de plata catre bugetul asigurarilor sociale de stat.
Astfel, daca angajatorul dvs. a depus si depune, in continuare, declaratia nominala lunara (D112) pentru perioada in care desfasurati activitate in baza acestui contract, atunci aceasta perioada reprezinta stagiu de cotizare si se regaseste in baza de date a CNPP. Facem precizarea ca stagiul de cotizare realizat in perioada de anticipare se valorifica la momentul trecerii de la pensia anticipata la pensia pentru limita de varsta.



20-06-2013 18:10


Sursa:

[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata si anticipata partiala olarasu ileana olarasu ileana Am depus dosar de pensionare la 01.01.2011 iar la 30.03.2011 am primit decizia de pensionare pentru pensie anticipata partial cu 42% reducere. De atunci ma ... (vezi toată discuția)
Pensionare la limita de varsta bvlutu bvlutu Un angajat cu CIM pe perioada nedeterminata indeplineste conditia de pensionare la limita de varsta si face cerere in acest sens. Cand este obligata ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pensionar pensie anticipata ContSters37581 ContSters37581 Buna ziua, Nu cred ca am pus bine titlul, dar problema este urmatoarea: au o salariata care doreste sa se pensioneze anticipat (are 34 ani si 8 luni ... (vezi toată discuția)