daca am decizie de pensionare anticipata din iunie 2010, dar nu am pus-o in aplicare si mio-am comntinuat activitatea , unitatea are obligatia de a-mi opera perioada lucrata in cartea de munca pentru anii in care nu se lucra cu revisal-ul?
Conform prevederilor art. 298 alin. (3) din Legea nr. 53/2003 (Codul Muncii), cu modificarile si completarile ulterioare, incepand cu data de 1 ianuarie 2011 se abroga dispozitiile Decretului nr. 92/1976 privind carnetul de munca, cu modificarile si completarile ulterioare.
Potrivit prevederilor art. 159 din Legea nr.263/2010, pentru perioadele prevazute la art. 16 lit. a) si art. 17, dovada vechimii in munca si a duratei de asigurare, realizata pana la data de 1 aprilie 2001, se face cu carnetul de munca sau cu alte acte prevazute de lege. Dupa data de 1 aprilie 2001, stagiul de cotizare realizat de asigurati se regaseste in baza de date a institutiei noastre, in masura in care angajatorii au depus declaratiile lunare privind evidenta nominala a asiguratilor si a obligatiilor de plata catre bugetul asigurarilor sociale de stat.
Astfel, daca angajatorul dvs. a depus si depune, in continuare, declaratia nominala lunara (D112) pentru perioada in care desfasurati activitate in baza acestui contract, atunci aceasta perioada reprezinta stagiu de cotizare si se regaseste in baza de date a CNPP. Facem precizarea ca stagiul de cotizare realizat in perioada de anticipare se valorifica la momentul trecerii de la pensia anticipata la pensia pentru limita de varsta.
20-06-2013 18:10
Sursa:
[ link extern ]