avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Incalcarea dreptului proprietatii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Incalcarea dreptului proprietatii

buna sunt un proprietar de imobil din loc oradea doresc sa pun cateva intrebari ,de ce mi se incalca dreptul la libera alegere referitor la urmatorul aspect.eu vreau sa ma debransez de la agentul termic(caldura)si autoritatile locale imi interzice acest lucru,in ce tara traim ??? al doilea aspect ;,in imobilul respectiv nu locuieste nimeni de 2doi ani ,eu tot odata lasand la asociatie o adeverinta din care iese ca nu locuieste nimeni (cu 3 martori ,vecini)si totusi imi baga o persoana la intretinere, eu sunt plecat din tara ,revenind la acel imobil ma trezesc cu o groaza de datorii ,la asociatie,rog sa ma lamuriti ce sa fac sa ami rezolv problema MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 14:43, 12 Decembrie 2013
In titlu ziceti ca vi s-a incalcat proprietatea. Din text nu reiese asta.

La intrebarea dv.
1. De deconectat va puteti deconecta daca indepliniti niste conditii si asta pentru ca prin deconectarea dv. din sistem produceti unele modificari care ii afecteaza pe vecinii dv.
Pe de alta parte sistemul centralizat din localitatea dv. a fost proiectat pentru un numar de locuinte. Daca o parte din ele incep sa iasa din sistem, atunci acesta nu mai este eficient. Din acest motiv consiliile locale dau aceste HCL prin care limiteaza pe cat posibil deconectarile din sistem.

2. Cat in apartament nu locuieste nimeni trebuie sa fiti trecut cu 0 persoane Adica sa nu platiti deloc cheltuieli care se impart pe numar de persoane - gaze, salubrizare, curent electric comun.
Dar exista cheltuieli care se repartizeaza pe cota-parte indiviza, adica proportional cu suprafata apartamentului si pe acestea trebuie sa le achitati, fie ca locuiti sau nu in apartament.
Cand mai plecati din tara puteti lasa cuiva mandat sa se ocupe de plata intretinerii sau puteti cere contul bancar si pe un email sa fiti instiintat cat aveti de plata, putand sa faceti transfer bancar de bani in tara sau puteti lasa la administrator o suma de bani (pe chitanta) in avans din care el sa va scada in fiecare luna intretinerea, astfel incat cand va veti intoarce sa nu mai gasiti sume mari de bani datorie (plus penalizari).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debransare fara acord vecin rau intentionat adelai adelai Buna ziua ,va rog sa ma ajutati intr-o problema pe care o am cu 2 vecini rauvoitori! Pe scurt va expun situatia cum a decurs: Anul trecut am inaintat cererea ... (vezi toată discuția)
Problema debransare societate de termoficare lauricafl lauricafl Buna ziua, doresc sa ma debransez de la incalzirea centralizata, dar exista o HCL (hotarare consiliu local) care precizeaza ca nici o persoana nu mai poate sa ... (vezi toată discuția)
Debransare radet 2012 ellen6a ellen6a Buna ziua. Sunt proprietara unui apartament situat intr-un bloc construit in anul 1986. Am fost la asociatia de locatari si am intrebat despre proiectul tehnic ... (vezi toată discuția)