avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... probe admise instanta
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

probe admise instanta

Am si eu cateva intrebari legate de probele ce pot fi admise in instanta.
In urma oricarui gen de accident se face o constatare, analiza, un proces verbal de catre politisti sau experti ( nu conteaza cat de grav este accidentul, sau circumstantele) si se zicem ca se ajunge in sala de judecata. As dori sa stiu exact ce probe sunt admise in sala de judecata. Ma refer la cele care sunt aduse de experti, nu la filmuletele de pe telefonul unuia care din greseala filma zona. In cazul unor accidente mai grave nu se face o analiza a locului accidentului de catre experti ?
Cel mai recent răspuns: alinamugur , utilizator 10:09, 7 Aprilie 2009
multumesc anticipat
In cazul unui accident de circualtie cu victime politia se deplaseaza la locul accidentului si culege toate urmele ramase in urma accidentului. Aceste urme sunt: urme de franare, urme de derapara, poziţiile autovehiculelordup accident, pozitiile victimelor, etc......etc......etc.....
Ridicarea acestor urme se face de echipa criminalistica.
în cazul efectuarii unei expertize tehnice expertul desemnat foloseste urmele consemnate in dosarul cauzei, dar si cele constatate personal cu ocazia deplasarii la locul faptei si din examinarea autovehiculelor avariate.
Daca nu sunt victime, si accidentul este grav, echipajul Pol.Rutiere, constata si completeaza procesul-verbal de constatare,in care scrie:vinovatul, avariile autovehiculelor implicate,alte pagube (stalpi,gard,decor, etc.), rezultatul testului alcoolscop, existenta permiselor de conducere, a asigurarilor, a valabilitatii tuturor documentelor.Constatarea pieselor distruse, se face numai la exterior(caroserie).Pentru alte distrugeri (ascunse) , se completeaza lista la atelierul de reparatii.Daca participantii au asigurare RCA sau CASCO, constatarile politiei sunt completate de inspectorul de asigurari dar si acestea fara demontare, urmand constatarea definitiva la service.Cand exista nemultumiri ,se apeleaza la un expert tehnic auto(expertiza extrajudiciara sau judiciara in instanta).
Daca acel proces e de natura penala, la dosar va fi dosarul de cercetare penala, cu intreaga documentatie alcatuita de organele de cercetare penala si rechizitoriul procurorului, proces-verbal de cercetare la fata locului, expertiza ( daca s-a efectuat) declaratii de martori, fotografii.
In instanta, atat inculpatul, partile civile si vatamate pot solicita instantei sa admita probe noi, precum: inscrisuri ( medicale de reparatie vehicle avariate, caracterizari, etc) , martori, expertiza: tehnice-auto, criminalistice, medicale ( functie de cazul dvs.) Aceste probe trebuie sustinute oral si/sau in scris petnru ca instanta sa fie convinsa de utilitatea acestora in vederea aflarii adevarului in cauza.
Multumesc mult pentru informatiile oferite si promptitudinea dvs.

Alina

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expert auto sorba sorba Poate desemna procurorul un expert auto pentru a face o expertiza in timp ce chiar expertul in cauza este urmarit penal de acelasi procuror pentru infractiunea ... (vezi toată discuția)
Depasire cu urmari tragice florinfane florinfane Sal am avut un accident in tinp ce depaseam o alta masina soferul care il depaseam a marit viteza linie discontinua un drum judetean nu pre aglomerat o masina ... (vezi toată discuția)
Expertize tehnice orosemilia orosemilia daca intr\'un proces civil respectiv intre o persoana fizica si o asigurare auto se aproba o expertiza criminalistica de catre judecator,ulterior revine si o ... (vezi toată discuția)