Jocandi Causa a scris:
Nu inteleg ce optiuni doriti dvs. vreti sa fiti iertat de datorie? Nu se poate!
Va puteti gasi singur un cumparator care sa va ofere un pret cinstit, pret din care sa va platiti datoria catre banca. Oricum se va ajunge la vanzare silita, inainte sau dupa desfiintarea contractului dintre dvs si parintii dvs. de ce sa nu vindeti dvs, pentru orice pret va satisface pe dvs?
Nu incercati inginerii ieftine, ca ele costa mai mult decat daca ati proceda cinstit.
La intrebare raspunsul e clar ca nu asta am solicitat si nici nu asta a fost scopul!
Gasirea unui cumparator inseamna si un termen destul de lung ca timp ori eu asta nu am, deci intrebarea cred ca e simpla daca exista, ce alte optiuni ar fi, care daca nu pot discutate pe forum din cauza politicii sau a secretului profesional pot discuta in particular.
Ori intelegerea cu creditorul am scris si mai sus si repet am tot incercat sa o fac inca din luna septembrie dar creditorul a tot tergiversat intelegerea iar acum cind am amenintat ca nu ma mai rog de ei sa gasim o solutie prin care sa pot plai datoriile si imi caut avocat m-au chemat la discutii si mi-au oferit numai perioada de gratie de cateva luni dupa care sa imi creasca si mai mult rata si le-am explicat ca asa ceva nu se poate ca asta nu duce decat spre insolvabilitatea mea si odata cu cresterea ratei nu voi mai reusi nici atat sa platesc datoria.Oferta care au recunoscut si creditorii ca asa e, dar care nu vor sa ofere altceva desi exista posibilitati, am mai scris mai sus (reducerea dobanzii, marirea perioadei de rambursare cu inca 12-36luni etc.), de asemenea am mai scris si ce s-a intamplat de nu mai pot plati acum si sper sa fie cat mai scurta perioada, deci nu urmaresc nici dovedirea insolvabilitatii nici renuntarea la plata datoriilor ci numai gasirea unei posibilitati de a plati rata dintr-o amarata alocatie de somaj de numai 500 lei, e asa de greu de inteles ca nu vreau sa ma eschivez?
Daca exista un matematician atat de iscusit care sa faca din 500 lei alocatia de somaj, 1200 lei, cat e rata eu imi iau angajamentul in scris la notar ca voi plati 500 de lei in fiecare luna si creditorul sa scada cei 1200 lei, iar daca intirzii numai o zi plata ratei creditorul ma poate executa a doua zi fara nici o alta notificare sau insitiintare, ca la mine 500 nu da sub nici o forma mai mare ca 1200. Pentru asta cer optiuni!!
Mascat, adica prin ofertele facute, creditorul nu urmareste decat aducerea in insolvabilitate si executrarea silita.
Oricum, multumesc tuturor participantilor la discutie pentru opinii sau pareri.