avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua, am si eu o nelamurire privind executarea silita... Daca o banca vrea sa ma execute silit, dar eu imi vand toate bunurile parintilor ce se intampla?Se vor putea indrepta catre parinti?? :-/ Citind art. 628, 629 si art. 631 noul C.P.C. mie imi spune ca executarea se va face numai pe "veniturile si bunurile debitorului" ce pot fi urmarite pentru "realizarea drepturilor creditorilor", deci daca eu nu am bunuri, banca ce-mi va executa?
Creditul nu a fost facut cu nici un fel de garantii mobiliare sau imobiliare, asa pot vinde tot pentru a nu pierde bunuri pe nimic, ca asa se intampla cand ajungi la executare.
Aaaa, mentionez ca nu am nici salariu, fiind somer, ca de aici am ajuns in situatia sa fiu rau platnic.
Ceva sfaturi de bine? Ca de rau am destule...
Multumesc anticipat pentru opinii
themis a scris:

Banca are două soluţii. Fie acţiunea pauliană (revocatorie), fie acţiunea în constatarea nulităţii absolute a contractelor de înstrăinare.





si care ar fi in opinia dvs cauzele nulitatii absolute in actiunea in constatare?
executarea contractului ( actiunea pauliana ) exclude nulitatea si INVERS nu litatea exclude executarea
distinct ca executarea confirma actul si nulitatea ..NU:)

Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Decembrie 2013
gi-jane2, moderator
Jocandi Causa a scris:

Nu inteleg ce optiuni doriti dvs. vreti sa fiti iertat de datorie? Nu se poate!
Va puteti gasi singur un cumparator care sa va ofere un pret cinstit, pret din care sa va platiti datoria catre banca. Oricum se va ajunge la vanzare silita, inainte sau dupa desfiintarea contractului dintre dvs si parintii dvs. de ce sa nu vindeti dvs, pentru orice pret va satisface pe dvs?
Nu incercati inginerii ieftine, ca ele costa mai mult decat daca ati proceda cinstit.


La intrebare raspunsul e clar ca nu asta am solicitat si nici nu asta a fost scopul!
Gasirea unui cumparator inseamna si un termen destul de lung ca timp ori eu asta nu am, deci intrebarea cred ca e simpla daca exista, ce alte optiuni ar fi, care daca nu pot discutate pe forum din cauza politicii sau a secretului profesional pot discuta in particular.

Ori intelegerea cu creditorul am scris si mai sus si repet am tot incercat sa o fac inca din luna septembrie dar creditorul a tot tergiversat intelegerea iar acum cind am amenintat ca nu ma mai rog de ei sa gasim o solutie prin care sa pot plai datoriile si imi caut avocat m-au chemat la discutii si mi-au oferit numai perioada de gratie de cateva luni dupa care sa imi creasca si mai mult rata si le-am explicat ca asa ceva nu se poate ca asta nu duce decat spre insolvabilitatea mea si odata cu cresterea ratei nu voi mai reusi nici atat sa platesc datoria.Oferta care au recunoscut si creditorii ca asa e, dar care nu vor sa ofere altceva desi exista posibilitati, am mai scris mai sus (reducerea dobanzii, marirea perioadei de rambursare cu inca 12-36luni etc.), de asemenea am mai scris si ce s-a intamplat de nu mai pot plati acum si sper sa fie cat mai scurta perioada, deci nu urmaresc nici dovedirea insolvabilitatii nici renuntarea la plata datoriilor ci numai gasirea unei posibilitati de a plati rata dintr-o amarata alocatie de somaj de numai 500 lei, e asa de greu de inteles ca nu vreau sa ma eschivez?
Daca exista un matematician atat de iscusit care sa faca din 500 lei alocatia de somaj, 1200 lei, cat e rata eu imi iau angajamentul in scris la notar ca voi plati 500 de lei in fiecare luna si creditorul sa scada cei 1200 lei, iar daca intirzii numai o zi plata ratei creditorul ma poate executa a doua zi fara nici o alta notificare sau insitiintare, ca la mine 500 nu da sub nici o forma mai mare ca 1200. Pentru asta cer optiuni!!
Mascat, adica prin ofertele facute, creditorul nu urmareste decat aducerea in insolvabilitate si executrarea silita.
Oricum, multumesc tuturor participantilor la discutie pentru opinii sau pareri.
Ultima modificare: Luni, 16 Decembrie 2013
Mihai-Daniel, utilizator
Domnule, ati postat la profil ca sunteti consilier juridic. Sunteti, sau e un profil fals?

Daca sunteti consilier juridic, ar trebui sa intelegeti ca nu exista alternative. Nimeni nu poate interveni in contract, in afara partilor. Daca Banca nu e de acord sa va reduca dobanda ( cine ar face-o? !) , cine ar putea obliga banca sa o faca? in ce temei?
Poate stiti ca pana si OG 50/2010 predeve in cazul dvs doar reducerea dobanzii penalizatoare, cea care se adauga dobanzii datorate in derularea normala a contractului.

Nu cred ca e o ideea buna sa va plasati intr-o pozitie de forta fata de banca. Sunteti in culpa. Indiferent de motiv, dvs nu va puteti, sau nu veti putea sa va platiti datoria fata de banca. Tot dvs sunteti cel care impune conditii? Mi se pare o pozitie gresita.

Pentru extinderea perioadei de creditare, exista anumite conditii, printre care si aceea de a prezenta o sursa de rambursare. Bancile sunt reglementate ( din fericire ) de norme BNR dure. Nu pot decide cum vor ele, sau cum le roaga clientii in dificultate.

V-am prezentat singura solutie normala. Toate celelalte, indiferent cat de ofertante sunt la prima vedere, sunt mai scumpe pentru dumneavoastra. Pana la urma veti ajunge sa platiti mult mai mult decat ati facea procedand cu buna credinta.
Asa e cum scrie la profil, insa, din pacate, am crezut ca sunt alti avocati/juristi/specialisti mai experimentati ca mine care au gasit vreo portita legala de a obtine o alternativa de la creditor cat timp exista buna credinta si debitorul intentioneaza sa-si achite datoriile.
Doar asta e rolul forumului, nu numai pentru simpli necunoscatori ai legii ci si pentru practicieni, o consultare cu un coleg de breasla nu inseamna neaparat o polemica sau incercarea de a scoate o solutie cu orice pret.
Din cunostintele mele incercarea de a vinde era cea mai apropiata de solutionare insa am sperat la experienta altora in litigii cu bancile si obtinerea unei informatii necunoscute de mine, era suficient sa imi spuna un coleg de forum un art. de lege care poate mi-a scapat sau nu l-am citi cu atentie si de care ma pot folosi, daca ar fi existat. Asa cum unii avocati au obtinut in fata instantelor reduceri de dobanzi sau comisioane ca fiind abuzive am sperat ca voi primi un raspuns si eu cum sa obtin o solutie.
Va multumesc inca odata.
Domnule, fara sa se vada contractul, cum credeti ca vi se pot da astfel de solutii? De unde sa stim noi ce clauze pot fi abuzive, in cazul dvs., sau ce tip de contract aveti? Daca doriti astfel de solutii, mergeti la un avocat specializat, cu contractul si veti primi un raspuns.

Aici se dau sfaturi la modul general, nu se dau consultatii juridice menite a rezolva o speta in concret.

In alta ordine de idei, dvs ati solicitat aici sfaturi ingineresti ca sa scapati de datorie. Din atitudinea dvs se vede ca asta cautati, nicidecum un sfat avizat care sa va ofere o imagine reala a situatiei in care va aflati.
Ultima modificare: Luni, 16 Decembrie 2013
ContSters214341, utilizator

Alte discuții în legătură

Crestere dobanda la contract de credit ipotecar niculaucarmen niculaucarmen in anul 2007 am semnat un contract de credit ipotecar cu BCR in valoare de aproximativ 50 mii euro cu dobanda fixa in primul an de 5,8 p p si variabila in anii ... (vezi toată discuția)
Executare silita elro28 elro28 ajutati-ma cu un raspuns.pe vremea cand salariile erau sigure si bancile te rugau sa te duci la ele am facut cateva imprumuturi necesare,stiam ca am cu ce sa ... (vezi toată discuția)
Dobanda credit ContSters178374 ContSters178374 Buna ziua! As avea nevoie de niste indrumari in urmatoarea situatie: exista un credit de nevoi persoanale in valoare de 22.500 ron, pe timp de 10 ani, acordat ... (vezi toată discuția)