Vreau sa stiu daca legislatia actuala permite partajul intre concubini .Eu am 60 de ani , sunt pensionat pe caz de boala , am trait impreuna cu o domna timp de 15 ani, fara sa fim casatoriti , amandoi suntem divortati ,si am locuit impreuna la diferite adrese . Peste tot am muncit fizic si am contribuit material la constructia unor imobile si la intretinerea concubinei mele si a mamei acesteia. Am fost amandoi angajati si am avut si o afacere impreuna.Exista numerosi martori care stiu de relatia noastra, neamuri ,prieteni , cunoscuti , vecini , administratie comunala ,etc.. Dupa ce am avut probleme cu sanatatea , si am avut nevoie de ingrijiri , totul s-a schimbat si au inceput discutile, certuri si injurii. Am reusit sa ma detasez si sa plec din acel mediu . Poate s-a dorit acest lucru , ambele doamne aveau aceeasi abordare a problemei discutiilor " trebuie sa pleci , lasa-ne in pace , etc.. Eu am plecat la inceputul lunii iunie 2013 si acum sunt in Ukraina . Vreau sa stau linistit , dar vreau sa recuperez o parte din munca depusa si o parte din banii bagati in constructii si amenajarea imprejmuirilor , a livezii etc..timp de 15 ani . Ce trebuie sa fac si ce sanse am , in cazul in care pot sa cer partajul ?
Puteti pretinde un drept de creanta doar daca puteti face dovada cu chitante, facturi, martori care sa ateste contributia dvs. la constructia acelor imobile.
Situatie complicata
hvz
unchiul meu doreste sa.si vanda proprietatea: o casa batraneasca cu 2000mp;
casa este dobandita prin cumparare, cu act de vanzare-cumparare prin notariat, in ... (vezi toată discuția)