avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partajul intre concubini
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partajul intre concubini

Vreau sa stiu daca legislatia actuala permite partajul intre concubini .Eu am 60 de ani , sunt pensionat pe caz de boala , am trait impreuna cu o domna timp de 15 ani, fara sa fim casatoriti , amandoi suntem divortati ,si am locuit impreuna la diferite adrese . Peste tot am muncit fizic si am contribuit material la constructia unor imobile si la intretinerea concubinei mele si a mamei acesteia. Am fost amandoi angajati si am avut si o afacere impreuna.Exista numerosi martori care stiu de relatia noastra, neamuri ,prieteni , cunoscuti , vecini , administratie comunala ,etc.. Dupa ce am avut probleme cu sanatatea , si am avut nevoie de ingrijiri , totul s-a schimbat si au inceput discutile, certuri si injurii. Am reusit sa ma detasez si sa plec din acel mediu . Poate s-a dorit acest lucru , ambele doamne aveau aceeasi abordare a problemei discutiilor " trebuie sa pleci , lasa-ne in pace , etc.. Eu am plecat la inceputul lunii iunie 2013 si acum sunt in Ukraina . Vreau sa stau linistit , dar vreau sa recuperez o parte din munca depusa si o parte din banii bagati in constructii si amenajarea imprejmuirilor , a livezii etc..timp de 15 ani . Ce trebuie sa fac si ce sanse am , in cazul in care pot sa cer partajul ?
Cel mai recent răspuns: avLeon , utilizator 19:42, 12 Decembrie 2013
Puteti pretinde un drept de creanta doar daca puteti face dovada cu chitante, facturi, martori care sa ateste contributia dvs. la constructia acelor imobile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imobile cumparate in concubinaj gigelas gigelas Buna ziua, Un barbat si o femeie,sunt concubini din anul 2000. In anul 2001,cumpara impreuna o casa cu terenul aferent si se face contract de ... (vezi toată discuția)
Custodie copil minor Larisa Toma Larisa Toma Buna ziua ! Am 17 ani. In urma cu 3 ani am cunoscut un baiat major si pentru el am fugit de acasa. Avem impreuna un copilas de 6 luni, si vreau sa plec de la ... (vezi toată discuția)
Situatie complicata hvz hvz unchiul meu doreste sa.si vanda proprietatea: o casa batraneasca cu 2000mp; casa este dobandita prin cumparare, cu act de vanzare-cumparare prin notariat, in ... (vezi toată discuția)