avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Proceduri de urmat in caz de risc biologic
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Proceduri de urmat in caz de risc biologic

Buna ziua ,As dori daca se poate un model de PROCEDURI DE URMAT IN CAZ DE CONTAMINARE CU AGENTI BIOLOGICI,INTEPARE SI TAIERE UTILIZIND ECHIPAMENTE MEDICALE.Asistenti MedicaliSi Medici.VA MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: Dragomir Dascalu , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 20:39, 14 Decembrie 2013
O procedura corecta se poate stabili numai de catre conducatorul locului de munca impreuna cu specialisti in domeniu, avand la dispozitie date complete despre activitatile desfasurate la respectivul loc de munca/ post de lucru, echipamentele tehnice utilizate pentru desfasurarea activitatilor, riscurile biologice la care sunt expusi lucratorii (nominal si influenta acestora asupra starii de sanatate a celui expus, valori de expunere care nu sunt daunatoare organismului uman, etc.).
O procedura corecta pleaca de la identificarea si evaluarea riscului (in specta cel biologic), intocmirea unui plan de revenire si protectie in functie de gradul de risc si gravitatea expunerii, care sa contina masuri concrete pentru evitarea/ reducerea/ eliminarea respectivului risc.
Daca utilizati o procedura intocmita de catre un alt angajator, pentru un alt loc de munca/ post de lucru este pe raspunderea dvs. si in caz de infectare/ contaminare, etc., angajatorul poate suporta rigorile legii.
Consultati si HOTÃRÂREA nr. 1.092 din 16 august 2006
privind protecţia lucrătorilor impotriva riscurilor legate de expunerea la agenţi biologici în munca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mediu toxic Jucika Jucika Buna ziua! Am lucrat timp de 8 ani in trezorerie,am numarat foarte multi bani ,simteam ca de la praful acela inhalat din masinile de numarat bani aveam un ... (vezi toată discuția)
Uniunea europeana clasează covid 19 in grupa a 3-a de periculozitate in legislaţia privind protecţia muncitorilor la locul de munca impotriva agentilor biologici. POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE HG nr.1092 din 16 august 2006 privind protecţia lucrătorilor impotriva riscurilor legate de expunerea la agenţi biologici clasifica agenţii biologici în 4 ... (vezi toată discuția)
Vaccinare angajati - din firmele de salubritate. raresbogdan raresbogdan Lucrez la o firma de salubrizare si cei de la Sanepid spun ca suntem obligati sa facem vaccinarea anuala a personalului cu antitetanos si antitifoidic. ... (vezi toată discuția)