Buna ziua.Am terminat liceul anul acesta si din iulie mi-am depus dosarul de somaj.In data de 13 septembrie m-am angajat la un magazin care acum la sfarsitul anului se inchide.Astazi ne-a dat preavizul cu data de 2 decembrie pe el.I-am cerut adeverinta pentru medic inainte sa semnez deoarece eu sunt insarcinata in 7 luni jumatate si vreau sa intru in concediu.Intrebarea mea este:Pot sa intru in concediu prenatal daca eu am semnat preavizul,si se ia in considerare scoala,apoi somajul si acum astea 3 luni de munca pentru completarea unui an?
1. Luati acum certificat medical pentru concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal).
2. Dupa ce intrati in posesia deciziei de concediere va prezentati cu aceasta la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) unde prezentati si certificatul medical (si celelalte, in continuare) si va vor fi platite.
3. Interesati-va mai inainte la CJAS ce documente trebuie sa mai duceti cand va prezentati cu primul certificat medical.
4. Puteti beneficia apoi de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) daca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna ansterii) aveti venituri din salarii sau perioade asimilate (eleva la zi, perioada dintre absolvire si primirea indemnizatiei de somaj, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).
Indemnizatie
NicoletaLeta
Buna ziua. Indraznesc sa va cer o lamurire cu privire la urmatoare problema. Sunt insarcintata in 8 saptamani, iar data problabila nasterii este aprilie. In ... (vezi toată discuția)