avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plata amenzii rutiere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plata amenzii rutiere

Buna ziua! As dorii unele informatii referitoare la plata unei amenzi de circulatie. Am primit amenda de circulatie pe 1.08.2012 de 280 lei (140 in 48h) si retinerea permisului. Am facut plangere la Judecatorie Sectorului 1, plangere care mi-a fost respinsa pe 18.06.2013. Acum o saptamana am primit comunicarea hotararii judecatoresti de respingere a cererii mele, in momentul de fata fiind in termenul in care pot face recurs. Acum 2 zile mi-a venit acasa si o somatie de la Directia de Finante a Sectorului 2 sa platesc amenda de 280 lei plus 12 lei ca fiind cheltuieli de executie. Din cate stiu eu in momentul depunerii plangerii la judecatorie, executarea procesului-verbal se suspenda. Acum ca mi-a fost respinsa cererea, mai pot beneficia de cele 48 de ore ca sa platesc doar 140 de lei?
Cel mai recent răspuns: maria1 , utilizator 14:48, 13 Decembrie 2013
Acest termen de 48 ore in care se poate plati redus, este sa zicem o facilitate pentru cei care platesc mai repede sau imediat o amenda. Logic ca nu se mai poate plati redus doar au trecut cele 48 ore.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata amenzii in 48 de ore cambio89 cambio89 Buna ziua. Am primit o amenda de circulatie si am contestat pv in instanta insa nu am avut castig de cauza...Stiu ca amenda intra in vigoare abia dupa ce se ... (vezi toată discuția)
Plata amenda in 48 ore de la primirea comunicarii hotararii judecatoresti verax4me verax4me Am avut o amenda ( pt. viteza si lumini neaprinse) in valoare de 406 ron, deci 203 Ron in 48 ore. Am decis sa fac o contestatie la judecatorie , contestatie ... (vezi toată discuția)
Amenzi circulatie estelle72 estelle72 As dori sa-mi spuneti va rog, in momentul in care am fost sanctionata contraventional si fac plangere in instanta, fara sa platesc amenda in termenul de48 h, ... (vezi toată discuția)