avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plata amenzii in 48 de ore
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plata amenzii in 48 de ore

Buna ziua.
Am primit o amenda de circulatie si am contestat pv in instanta insa nu am avut castig de cauza...Stiu ca amenda intra in vigoare abia dupa ce se incheie procesul la judecatorie...procesul s-a incheiat insa nu am primit momentan nimic...pe site-ul judecatoriei spune decizia, ca mi-a respins plangerea si ca pot face recurs în termen de 15 zile de la comunicare.Insa repet momentan nu mi s-a comunicat nimic..
Intrebarea mea este insa daca mai beneficiez de plata amenzii la jumatate,si cand intra acest termen in vigoare....dupa ce primesc acasa decizia de la judecatorie?...si daca dupa ce primesc aceasta decizie mai trec 15 zile si abia apoi este decizia definitiva(pt. ca nu o sa fac recurs) ? si abia din acel moment se iau in considerare cele 48 de ore in care pot plati jumatate din valoarea amenzii?
si as vrea sa stiu daca cineva a primit o amenda pt ridicarea masinii,iar procesul verbal a venit prin posta la aproximativ 4 luni exista vreo cale legala de a cere anularea procesului verbal..
Multumesc
Ultima modificare: Luni, 2 Decembrie 2013
cambio89, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:54, 2 Decembrie 2013
Cele 48 de ore au trecut de mult. Formularea si depunerea contestatiei nu suspenda beneficiul platii doar a unei jumatati din amenda aplicata in termenul de 48 de ore de la aplicarea sanctiunii. Veti plati integral amenda fie de bunavoie (fara alte cheltuieli suplimentare , fie impreuna cu cheltuielile de executare, dupa 30 de zile de la ramanerea defintiva a deciziei instantei judecatoresti. Este recomandat sa platiti de bunavoie.
Facilitatea achitarii a jumatate din amenda a fost strict in intervalul de 48 de ore de la comunicarea PV

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere respinsa, posibilitate de plata a amenzii in 48 de ore augustinaln augustinaln am depus plangere impotriva pv de consatare a contraventiei in termen de 48 h (cunos termenul maixim de 15 zile) de la luarea la cunostinta, plangerea mi-a ... (vezi toată discuția)
Plata jumatate suma din amenda RaduGCimpian RaduGCimpian Salutare. La o amenda de tulburarea linistii publice, in rubrica \'contravenientul poate plati jumatate din valoarea amenzii in 48h\',(ceva de genul), sunt ... (vezi toată discuția)
Plata amenzii in 15 zile adrian88_vl adrian88_vl Am si eu o intrebare! Amenda a fost scrisa de catre agent pe data de 21.08.2018 cu termen de 48 ore, iar eu am primit-o acasa si inmanata pe data de ... (vezi toată discuția)