avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de ingrijire copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de ingrijire copil

daca am in ingrijire un copil cu handicap grav in varsta de 13 ani si i-au indemnizatie de handicap pt ca el este minor,pot beneficia de concediu de ingrijire a copilului pana la 2 ani daca nasc?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:37, 13 Decembrie 2013
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

2. Indemnizatia pe care dvs. o primiti nu este un venit asimilat salariilor.

3. - Daca sotul indeplineste conditiile de mai sus poate sa intre el in CCC sau sa lucreze in continuare si sa primeasca salariu si va putea beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar de la data nasterii copilului si pana acesta va implini varsta de 2 ani.
- Pentru aceasta sa mearga la Primarie sa ceara lista cu actele necesare pentru stimulentul de insertie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul prenatal dan81 dan81 BUNA SEARA .AM O PENSIE DE HANDICAP GRAD 3 CU 33 LEI PE LUNA .AM SOTIA CARE TREBUIE SA NASCA , .POT BENEFICIA DE CONCEDIU DEMATERNITATE.? AM TOATE ASIGURARILE ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil annk07 annk07 Buna ziua, In momentul de fata sunt insarcinata in 6 luni, urmand ca prin octombrie, inceputul lunii noiembrie sa nasc. Vreau sa ma inscriu la ... (vezi toată discuția)
Lndemnizatie crestere copil danielam123 danielam123 Buna ziua.eu nu lucrez si as vrea sa va intreb daca platesc un an stagiu de cotizare la casa de pensii pot beneficia de indemnizatie de crestere a copilului?va ... (vezi toată discuția)