avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Zgomot in bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Zgomot in bloc

M-am mutat in vara acestui an intr-un alt cartier al orasului Cluj Napoca. Am 2 copii de varste apropiate aprox 5-6 ani. Nu am probleme cu vecina de sub mine, ci cu cea care are perete comun cu vecina de sub mine. A intrat copilul (are 5 ani si 18 kg) in fuga in camera si a strabatut aproximativ 1.5 m pana la dulap, apoi a iesit. A venit vecina in viteza ca este ora 16 si este ora de liniste si a auzit copilul in camera respectiva.
Ora de liniste stabilita de primaria orasului Cluj Napoca este intervalul 13-14. Va rog un sfat. Cum sa abordez problema. Nu vreau cearta cu vecinii. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cosmeen , utilizator 21:52, 25 Ianuarie 2022
Poate aveti dreptate cu izolatia fonica. Vreau sa va intreb, ca sa stiu la ce sa ma astept daca chem un specialist sa o realizeze, unde ar fi pretul. Este vorba de parchet masiv (care presupun ca trebuie scos) in ambele camere lungi de 4.7 m si 4.12 m si modificarea cadrului usilor, deoarece usa freaca in acest moment covorul, iar eu presupun ca in urma lucrarii se va inalta podeaua.
Si eu abia astept sa vina cineva sa verifice nivelul de zgomot. Sunt convinsa ca nu este depasit de copii. Dar ce nu am inteles clar ar fi: 35 dB(A)* este nivelul inafara orelor de liniste, iar in timpul orelor de liniste trebuie sa fie 0?
Am vorbit cu administrorul: nu exista hotarare generala a asociatilor in care sa se prevada orarul de liniste si administratorul a spus ca este ora de liniste intervalul 13-14, dar refuza sa ia de la aviziere orarul cu intervalul 15-18 deoarece zice ca e mai bine asa.
Ultima modificare: Luni, 16 Decembrie 2013
arianaferseta, utilizator
Am fost reclamati si la presedinta blocului, de catre vecina respectiva. A propus "sa fim sanctionati". Cand am intrat la administratie sa platesc cheltuielile, administratorul vorbea la telefon cu presedinta blocului tocmai de aceasta problema. Administratorul mi-a spus ca si vechii proprietari au avut probleme cu vecina respectiva. Tot el spunea ca vecina trebuie sa inceapa sa se trateze.
In aceste zile sfinte de Craciun doresc celor care citesc aceste randuri sanatate, suflet plin de bucurie si caldura. Sa ne dea Dumnezeu intelepciunea de a ne iubi unii pe altii, sa uitam de ura, sa ne dea putere de a ne ierta uni altora greselile. Un an nou cu sanatate. LA MULTI ANI!!!!!
Ultima modificare: Vineri, 27 Decembrie 2013
arianaferseta, utilizator
Buna ziua,

In primul rand as dori sa spun ca orice ati face, este putin probabil ca toata lumea sa fie multumita. Va trebui sa va impacati cu acest gand, chiar daca nu este foarte incurajator.

Legat de orarul de liniste, acesta nu poate fi afisat decat daca a fost hotarat in adunarea generala. Puteti ridica aceasta problema la viitoarea adunare (care ar trebui sa aiba loc destul de curand), si sa se hotarasca.

Legat de copii, sa fiu sincer eu nu i-as restictiona sa nu se mai joace, sa nu mai alerge sa nu mai planga. In nici un caz nu i-as pune sa stea la tv pentru a-i linisti. Pe termen lung puteti sa le creeati probleme de personalitate. Evident nu trebuie sa exagereze, insa din cate intelg nu este cazul.

Vecina respectiva nu are ce sa faca, decat la modul declarativ. Chiar daca face plangere la politie acestia vor veni, vor constata ca aveti copii si vor pleca. O data, de doua ori, dupa care nu cred ca vor mai da curs plagerilor respective. O situatie asemanatoare exista si la mine in bloc. Cam o data la doua luni primesc un telefon de la o batrana (eu fiind preseditnele asociatiei) si ma tine la telefon in jur de 20 de minute sa imi spuna ca o deranjeaza vecina de deasupra ca merge cu tocuri prin casa pe la 2-3 noaptea, si ca politia nu mai vine deoarece crede ca se intampla doar in imaginatia ei.

In privinta izolarii fonice, exista solutii, puteti vorbi cu cei care au studiori si va poate izola fonic de puteti canta la tobe fara sa auda nimeni. Insa toate acestea costa bani. daca va permiteti foarte bine, daca nu, nu e o solutie.

Parerea mea este sa va crestei copii asa cum credeti si nu dupa cum doreste o venica sau alta. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa exagerati.

Un an nou plin de impliniri.
Lege 61/1991 actualizata prevede ca ore de liniste pentru locatari intervalele orare 22-8 si 13-14. Asta nu inseamna ca in aceste ore de liniste trebuie sa stati nemiscati cu mainile la piept, ci doar sa eviti zgomote mai mari precum: muzica/televizor tare, dat gauri cu bormasina, latrat caine etc. Orice alt interval orar stabilit de asociatie este o conventie intre proprietari, dar nu constituie o baza legala pentru politisti sa aplice o amenda. Iar asociatia de proprietari nu poate aplica amenzi si sanctiuni. Chiar si in intervalele de liniste prevazute politistii nu vor aplica in mod gratuit amenzi pentru ca se aud pasii cuiva, de obicei sunt oameni de inteles care au vazut multe si stiu sa aprecieze cand e cazul de amenda. Asa ca stati linistita si nu va stresati atat timp cat folositi normal apartamentul, cu limitarile de mai sus. Si nu va agitati cu masuratori si izolatii fonice, ca nu e cazul.
La multi ani!
Este necesar a se citi prevederile legii 61/1991 cu mare atentie pentru ca interpretarea nu este cea oferita de Selenus.

Alte discuții în legătură

Cearta cu vecinii din cauza jocului copilului Eveliner Eveliner Am un copil de 1 an si 6 luni.M-am mutat de 3 luni la bloc si vecina de sub noi se tot plange ca nu isi poate invata nepoata care nu are domiciliul aici.Imi ... (vezi toată discuția)
Program de liniste intr-un bloc muresann muresann Am citit chestiuni legate de problema cu programul de liniste (legea nr 61 , actualizata , L230 | 2007 ) insa tot a ramas cu un semn de intrebare . Se poate ... (vezi toată discuția)
Linistea publica-limitari gabrielaguler gabrielaguler Buna ziua, Am un copil de 6 ani si dupa ce ne intoarcem de la gradinita/lucru (cel mai devreme ora 17:00 cand vremea nu permite sa ramanem inca 1-2 ore pe ... (vezi toată discuția)