avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... RECUPERARE LIPSA TEREN INTRAVILAN
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

RECUPERARE LIPSA TEREN INTRAVILAN

AM CUMPARAT DE CURIND UN TEREN INTRAVILAN DE 4500 MP IAR LA MASURATOAREA CADASTRALA S-A CONSTATAT CA NU ARE DECIT 3900 MP. TERENUL A FOST OBTINUT DE FOSTII PROPRIETARI IN URMA LEGII 18. AM INAINTAT PREFECTURII O CERERE DE RECONSTITUIRE A PROPRIETATII IN URMA UNEI AUDIENTE LA CARE MI S-A SPUS CA ESTE DREPTUL MEU DE A FI REPUS IN POSESIE CU SUPRAFATA LIPSA. A FOST MASURAT TERENUL DE CATRE OFICIUL NATIONAL DE CADASTRU IN URMA UNEI ADRESE, DAR S-AU CONSTATAT LIPSURI SI LA VECINI. LA CITEVA PROPRIETATI DISTANTA AU FOST INTRODUSE 2 FAMILII LA SOCIAL IN 1993. PRIMARUL LOCALITATII RESPECTIVE SPUNE CA NU ARE TEREN DISPONIBIL DAR, AR AVEA CEVA. CE E DE FACUT?
intr-adevar se face o reconstituire a proprietatii. In urma masuratorilor efectuate de oficiul national de cadastru, la cererea prefecturii, se analizeaza situatia din teren si se decide unde si cum o sa aiba loc punerea in posesie (ori prin mutarea gardurilor, ori prin atribuirea altei suprafete in alt loc). primarul se supune ordinului de punere in posesie. Insistati pentru ca e smecher. Cereti o lista detailata insotita de planul cadastral 1:5000 a intravinlanului respectiv pentru a putea discuta atribuirea. Nu trebuiesc pierdute din vedere caracteristicile terenului.
Bafta si aatentie la smecherii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Corectare suprafata de teren în cf cu aplicarea regulamentului odg nr.700/2014-program național de cadastru și carte funciară Marian Hainagiu Marian Hainagiu Bună ziua, Am rugămintea sa ma lămuriți in urmatoarea speta: In 2014, tatăl meu, pentru a-mi putea vinde o casa+ terenul aferent, a intabulat ... (vezi toată discuția)
Va rog urgent un raspuns ! stelutaalistar stelutaalistar Detin un teren de 5000 mp extravilan in proprietate in baza legii 18/1991.Am titlul de proprietate din anul 1994.De atunci platesc impozit pe acest teren. Am ... (vezi toată discuția)
Cadastru si intabulare tutuianu tutuianu Bunica mea are un teren care este mai mic in suprafata decat in titlul de proprietate. As vrea sa fac cadastru si toate actele necesare. Poate fi pusa in ... (vezi toată discuția)