Potrivit prevederilor legale, art. 399 alin. 3 Cod proc. Civ. menţionează că se poate face contestaţie la executare ,,dacă legea nu prevede în acest scop o altă cale de atac”.
Astfel, în cauză susţinerile formulate de contestatoare puteau forma unei alte acţiuni, şi anume aceea a opoziţiei cambiale care are un caracter special faţă de contestaţia la executare şi deci se aplică prioritar faţă de acesta, ştiut fiind că o normă specială poate deroga la o normă generală numai în mod expres aşa cum se indică legiuitorul prin textul prevăzut de art. 399 alin. 3 Cod proc. Civ.
În reglementarea contestaţiei la executare se specifică în mod expres că această cale de atac şi aceste apărări pot fi formulate doar în situaţii de excepţie în care nu ar exista o cale de atac specială în cadrul căreia ar avea posibilitatea a le invoca.
În concluzie pentru a se invoca chestiuni de fond ce ţin de raportul juridic fundamental, calea de atac este cea a opoziţiei cambiale, reglementată de art. 61-63 din Legea nr.58/1934 privind cambia si biletul la ordin, ce este un mijloc procedural special, prin care se atacă însuşi fondul dreptului de creanţă ce decurge din titlul in litigiu.
In primul rand faci copii dupa B.O, apoi cererea prin care depui B.O catre Instanta o faci in 2 ex. pt. a-ti ramane si tie unul cu dovada inregistrarii iar in cerere prevezi ca s-a depus B.O in original
Recurs ???
maque
Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema:
Impotriva unei comunicari care admite investire cu formula executorie a unui bilet la ordin ce se depune? ... (vezi toată discuția)