avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cont blocat - poprire
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cont blocat - poprire

Buna ziua , sotul meu are datorii la 3 executori .Acestia i-au blocat conturile care le detine.
Sotul ia salariul pe card,asa ca a vorbit cu cei 3 executori sa-i dea acte cu conturile ca sa-i opreasca banca 50 % din salariu cum stiu ca este legal.
Intrebarea mea este daca poprirea se aplica si primelor de sarbatori sau alte prime.
Si daca banca are dreptul sa-i tina in continuare contul blocat.La fiecare salariu trebuie sa vb cu angajata bancii ,sa trimita mail la Bucuresti ca sa-i deblocheze jumatate din salariu. Bineinteles ca ii ia si comision.Nu se poate ca banca sa-i opreasca 50 % si restul sa-i lase sa-i scoata el de pe card?
Cel mai recent răspuns: clautugui , utilizator 13:46, 16 Decembrie 2013
Poprirea se face asupra tuturor veniturilor cu unele exceptii, pina la stingerea datoriei. Conturile ramin blocate pina cind executorii confirma stingerea datoriei.
Iata totul clar aici: [ link extern ]
Bancile au un sistem propriu de eliberare a sumelor ce reprezinta diferenta de salariu, trimit actele la centrala, au nevoie de aprobare, cerere din partea debitorului etc. Intr-adevar, e incomod dar e politica bancilor, executorii nu prea au ce sa faca in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu executorul judecatoresc radu1973 radu1973 buna ziua,am avut un credit neplatit la timp ,am primit de la un birou de executare o instiintare ca am un credit neachitat in valoare de 3800 lei si trebuie ... (vezi toată discuția)
Obligatia executorului? pendre pendre Buna seara. sant angajst la o firma salarul primesc pe card. Am proprire pentru intretinere copii suma de 1230 ron am primit salar 750 , banca oprit tot ... (vezi toată discuția)
Poprire Zoff Zoff Este corect sa-mi opreasca si executorul din salariu si banca? Am cardul de salariu blocat si astazi la banca am explicat ca mi se opreste din salariu insa dna ... (vezi toată discuția)