Buna ziua , sotul meu are datorii la 3 executori .Acestia i-au blocat conturile care le detine.
Sotul ia salariul pe card,asa ca a vorbit cu cei 3 executori sa-i dea acte cu conturile ca sa-i opreasca banca 50 % din salariu cum stiu ca este legal.
Intrebarea mea este daca poprirea se aplica si primelor de sarbatori sau alte prime.
Si daca banca are dreptul sa-i tina in continuare contul blocat.La fiecare salariu trebuie sa vb cu angajata bancii ,sa trimita mail la Bucuresti ca sa-i deblocheze jumatate din salariu. Bineinteles ca ii ia si comision.Nu se poate ca banca sa-i opreasca 50 % si restul sa-i lase sa-i scoata el de pe card?
Poprirea se face asupra tuturor veniturilor cu unele exceptii, pina la stingerea datoriei. Conturile ramin blocate pina cind executorii confirma stingerea datoriei.
Iata totul clar aici: [ link extern ]
Bancile au un sistem propriu de eliberare a sumelor ce reprezinta diferenta de salariu, trimit actele la centrala, au nevoie de aprobare, cerere din partea debitorului etc. Intr-adevar, e incomod dar e politica bancilor, executorii nu prea au ce sa faca in acest sens.
Poprire
Zoff
Este corect sa-mi opreasca si executorul din salariu si banca? Am cardul de salariu blocat si astazi la banca am explicat ca mi se opreste din salariu insa dna ... (vezi toată discuția)