avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ipoteca pusa de asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ipoteca pusa de asociatia de proprietari

am o datorie la intretinere pentru care sunt data in judecata prima instanta este pe 2 februarie. am gasit in cutia postala acum cateva zile o comunicare de la oficiul de cadastru si publicitate imobiliara. in care scrie ca administratora a introdus o cerere si ca acesta dispuna dreptul de ipoteca in valoare de suma respectiva asupra imobilului.
va rog frumos sa imi explicati despre ce inseamna aceasta ipoteca pentru ca doamna prestedinta spune ca ea nu stie sa intreb administratora . pe care inca nu am gasit-o . mentionez ca pe mine nu ma anuntat nimeni despre aceasta
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:04, 22 Decembrie 2013
1-Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie care detine autoritatea si competenta sa reprezinte interesele asociatiei de proprietari si a membrilor sai in relatiile cu terti inclusiv in instanta
2-In scopul recuperarii sumelor cu titlu d erestanta,asociatia de proprietari a inteles sa respecte si sa aplice unitar disp L nr 230/2007 art 50 si 51,care prevad dreptul de actionare in instanta a proprietarului rau platnic si instituirea privilegiului imobiliar
3-Dv sunteti lunar informata despre existenta de debite in lista lunara de intretinere
Anterior actionarii in instanta nu ati primit somatie/notificare din partea asociatiei de proprietari ?
cred ca este un privilegiu imobiliar legal, stipulat in legea Asociatiilor de proprietari. Este o garantie a Asociatiei ca daca veti vinde ap veti plati si debitele restante. Ati incercat o mediere inainte de termenul dat de instanta? V-ar ajuta printr-o eventuala esalonare,scutire de noi penalitati care curg pe zi ce trece.
In mod sigur nu este vorba despre o ipoteca pentru ca ipoteca presupune semnarea unui contract prin care se constituie acesta garantie.

Este vorba despre privilegiul asociatiei de proprietari reglementat de Lg.230/2007, in sensul ca s-a inscris la cadastru existenta acestuia ce da drept asociatiei sa isi recupereze sumele restante, aducand astfel la cunostinta tertilor ca exista aceste sume datorate si neachitate.

Plus ca probabil ca au notat in CF si existenta litigiului.
am primit doar citatia la tribunal care are prima instanta pe 2 februarie 2014......am incercat sa vorbesc cu administratora chiar am dat niste bani si am spus ca voi aduce in fiecare luna o suma de bani . si acum am gasit acesasta comunicare ...sincer nu mai inteleg nimic

va rog frumos sa imi explicati.......ma anuntat ca voi fi data in judecata ....am mers la asociatie si am dus o suma ...am spus ca in fiecare luna voi aduce .......la cateva zile am primit citatia ..pe 2 februarie 2014 prima instanta .....si apoi am primit comunicarea cu ipoteca .......intreb pe domnul mediator ....ati spus in raspuns ca se poate face o esalonare si o scutire de noi penalitati .....cum trebuie sa fac pentru asta .......de ce administratora nu mi-a spus despre asa ceva ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Decembrie 2013
Adriantot, moderator
demarati procedurile de mediere prin apelul la un mediator. Acesta invita Asociatia la mediere, se mediaza conflictul si in urma medierii se poate ajunge la un ACORD DE MEDIERE. Eu am avut astfel de cazuri, solutionandu-se prin angajament de plata lunar cum ati propus d-stra asociatiei, esalonarea sumei, si/sau reducere penalitati. Toate acestea, si intelegerea finala concretizata in ACORDUL DE MEDIERE, se depune la instanta, instanta ia act de acord, si emite o hotarare de expedient, hotarare care este titlul executoriu pentru asociatie si astfel, daca nu platiti conform angajamentului, asociatia va poate executa silit. Deci ar fi in avantajul Asociatiei dar si al dumneavoastra, clarificarea situatiei, ajungerea la o intelegere privind o esalonare, inserarea acestora intr-un Acord de mediere, consfintirea acestuia de instanta si totul ar fi rezolvat in timp util, chiar pana la termenul dat. Ramane la dispozitia administratorului ori presedintelui asociatiei daca asociatia accepta si negociaza propunerile dumneavoastra. Depinde cum se va desfasura medierea.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Decembrie 2013
ILIE DORIN, Mediator

Alte discuții în legătură

Esalonarea restantei bogdan198415 bogdan198415 Am o datorie la intretinere de 6500 de lei si as vrea sa fac un angajament de plata catre asociatia de locatari pentru a plati aceasta suma.Problema este ca ... (vezi toată discuția)
Restanta intretinere Pistruiatu Pistruiatu Buna ziua, Ieri am primit o somatie de la asociatia de proprietari ca nu mi-am achitat suma de 1.129,48 Ron reprezetand lunile februarie-mai si mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)
Citatie tribunal virginia1 virginia1 am mai scris despre problema mea,dar acum as mai cere un sfat daca cineva poate sa ma lamureasca:saptamina trecuta am vorbit cu consilierul juridic de la ... (vezi toată discuția)