Buna ziua ,
In conditiile in care nici dupa 1 an de zile de la moartea tatalui meu nu am reusit sa trecem firma pe numele nostru din diverse motive inclusiv din cauza faptului ca nu am un certificat de inregistrare fiscala in forma noua , iar asociatul pretinde ca nu il are si nu are timp de acest lucru ce pot eu sa fac ca mostenitoare ? Teoretic sunt mostenitoare practic sunt nu stiu ce trebuie sa fac ca sa intru in posesia partilor sociale si sa pot actiona ca si actionar . Ma poate ajuta cineva
In primul rand in actul constitutiv verificati daca societatea poate continua cu mostenitorii asociatului decedat.
Apoi scoateti un certificat de mostenitor pt a va justifica calitatea, modificati corespunzator actul constitutiv si depuneti-l la registru.
In mod normal ar trebui sa aveti si acordul celuilalt aociat, avand in vedere ca SRL ul este o societate de persoane si nu una de capital. Exista modalitati legale de a obtine acel aviz..
Daca nu colaboreaza, contactati un avocat, ati asteptat indeajuns, chiar prea mult.
Ati fost la registru pasna acum? Stiti pasii, actele? L-ati notificat?
Ati pierdut dividendele de anul trecut, stiti cat au fost?