avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Scoaterea din evidentele fiscale a unui bun imobil
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Scoaterea din evidentele fiscale a unui bun imobil

ce se intampla daca nu scot din evidentele fiscale un bun imobil? am vandut in urma cu 5 luni un imobil si nu am avut timp sa-l scot din evidentele fiscale deoarece nu am fost in localitate (nu voi avea timp pana la sfarsitul lunii Ianuarie). asta inseamna ca va trebui sa platesc impozit pentru anul viitor?
Cel mai recent răspuns: Carmen G , utilizator 17:31, 15 Decembrie 2013
Ca practica este de obicei suficient ca cel care cumpara sa declare imobilul pt a se scoate din evidenta vanzatorului.
Dar sunt situatii in care cel care cumpara nu declara. Ca va primi amenda pt nedeclarare si se va calcula impozit retroactiv, asta nu il priveste pe cel care a vandut imobilul.

Potrivit Codului Fiscal art. 254 si cel care a vandut are obligatia sa declarate instrainarea.
"Orice persoana care dobandeste, construieste sau instraineaza o cladire are obligatia de a depune o declaratie fiscala la compartimentul de specialitate al autoritatii administratiei publice locale in a carei raza de competenta se afla cladirea, in termen de 30 de zile de la data dobandirii, instrainarii sau construirii."
Nedepunerea declaratiilor cat si depunerea cu intarziere constituie contraventie si poate fi sanctionata cu amenda.
Mentionez ca indiferent de data depunerii declaratiei de instrainare, vanzatorul datoreaza impozit pt imobil pana la sfarsitul lunii in care s-a facut instrainarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema impozit auto robertnnn robertnnn Buna seara, Dupa cum spune si titlul am o problema cu impozitul auto. Adica, am avut pana in 2012 o masina inregistrata la sectorul 6. Pe la mijlocul ... (vezi toată discuția)
Masina instrainata fara acte simocris1 simocris1 acum 5 ani am vandut o masina unor prieteni fara nici o chitanta de mana sau alt act, iar eu de buna credinta am dat toate actele masinii , urmand ca in decurs ... (vezi toată discuția)
Masina vanduta iar dupa doi ani fiscul imi cere sa platesc impozitul silviu87 silviu87 buna seara. acum doi ani si jumatate am vandut un autoturism, care era inregistrat doar la fisc pe numele meu, nu si la politie, unui alt cetatean dintr-un ... (vezi toată discuția)