avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Criteriu de calificare- prezentare certificat fiscal
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Criteriu de calificare- prezentare certificat fiscal

La o licitatie unde s-a solicitat depunerea unui certificat fiscal care sa ateste lipsa datoriilor scadente in luna anterioarac celei depunerii ofertelor, am depus un certificat valabil, dar care atesta lipsa datoriilor scadente cu doua luni in urma ( a fost emis in primele 5 zile lucratoare si apoi Finantele n-au vrut sa mai elibereze un altul). Ni s-au solicitat clarificari si am depus ulterior o fisa a platitorului cu stampila si semnatura de la Finante care atesta ca au fost achitate toate datoriile in luna anterioara celei depunerii ofertelor. Mentionez ca in Fisa de date nu se prevede faptul ca lipsa vreunui document duce automat la descalificarea ofertantului, de asemenea am depus si declaratie ca nu avem datorii. Autoritatea a declarat oferta inacceptabila pe acest motiv. Credeti ca avem sanse intr-o eventuala contestatie motivat pe faptul ca OUG 34 da dreptul ofertantului sa depuna acest certificat si ulterior ( doar ca se precizeaza ca in stuatia in care ar depune o declaratie initiala) precum si orice alt document care sa ateste lipsa datoriilor ( in acest caz declaratia si fisa platitorului)?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 18:13, 18 Decembrie 2013
Exista precedente in jurisprudenta CNSC, prin care daca vi s-au solicitat clarificari, trebuiau acceptate. De asemenea, exista un punct de vedere ANRMAP pe site prin care este excesiva respingerea unei oferte in acest mod. Aveti sanse, dar depinde foarte mult de cum va sustineti punctul de vedere in fata CNSC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa certificat fiscal buget de stat dancantemir dancantemir Lipsa certificatului fiscal emis de ANAF duce la descalificarea ofertantului? Va multumesc din certificatul fiscal trebuie sa reiasa ca ifertantul nu are ... (vezi toată discuția)
Contestatie comunicare rezultat final la procedura de cerere de oferta camelia_2012 camelia_2012 Vreau sa contest decizia unei AC, respectiv comunicarea rezultatului final la o procedura de cerere de oferta. In urma acestei comunicari, a fost declarat ... (vezi toată discuția)
Cerinte de calificare- impozite si taxe locale Ema2013 Ema2013 In data de 10 octombrie 2014, a avut loc depunerea, respectiv deschiderea ofertelor pentru atribuirea unui contract de lucrari. Prin Fisa de date a ... (vezi toată discuția)