avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Circulatie fara RCA platit
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Circulatie fara RCA platit

Sunt in divort cu sotia mea iar masina este la ea. In aprilie expira polita RCA iar masina este pe numele meu. Cine plateste amenda daca va circula intentionat fara RCA platit avand in vedere ca actele sunt la ea?
Cel mai recent răspuns: andreiionel , utilizator 15:52, 14 Iunie 2014
andreiionel a scris:

Sunt in divort cu sotia mea iar masina este la ea. In aprilie expira polita RCA iar masina este pe numele meu. Cine plateste amenda daca va circula intentionat fara RCA platit avand in vedere ca actele sunt la ea?

Introduceti si actiune de partaj. Solicitati sa-i fie atribuit auto, sotiei cu obligatia la plata unei sulte catre dvs.
Ca sa platiti RCA-ul nu aveti nevoie de acte, ci doar de datele din ele! Si, evident, de internet.:D
Sau va duceti pur si simplu la asigurator (stiti la cine ati facut RCA-ul vechi banuiesc) si ii cereti sa va faca RCA-ul nou. Nimic mai simplu.

- "Sunt in divort cu sotia mea iar masina este la ea. In aprilie expira polita RCA iar masina este pe numele meu. Cine plateste amenda daca va circula intentionat fara RCA platit avand in vedere ca actele sunt la ea?" -

Salut, andreiionel, ca sa nu ai probleme ulteriore este cel mai bine sa mergi la un notar public pentru da o declaratie pe proprie raspundere precum ca incepand cu data de ...(data la care ti-a fost luata masina de catre - doamna ta ) ... tu nu mai folosesti masina cu nr de inmatriculare aferent ei, ca aceasta este utilizata de catre sotia ta, cu care esti in proces de divort, ca aceasta refuza sa iti dea actele, cheile autoturismului si autoturismul - ca stii ca in putin timp ii vor expira rca itp etc etc, iar prin aceasta declaratie arati ca vrei sa fii exonerat total de orice prejudicii ce ar avea ca obiect autoturismul sau folosirea lui !! ( A EXONERÁ, exonerez, vb. I. Tranz. (Rar) A scuti pe cineva, total sau parțial, de o datorie, de o obligație, de o sarcină. – Din fr. exonérer, lat. exonerare.) ...
... Apoi mergi cu declaratia la politia rutiera de care apartii, si inregistreaza o cerere prin care ii informezi de faptele disacutate mai sus, si mai arati ca tu nu esti de acord sa foloseasca autoturismul pana la definitivarea eventualului partaj ! Inregistreaza si o plangere de folosirea fara drept a autoturismului tau de catre ea - insa ar fi bine intai sa discuti cu ea ...........................(daca mai poti avea un dialog - asta pentru ca in general este foarte greu dialogul intre cei ce divorteaza , eu stiu din experienta proprie - suntem divortati de 8 ani, si nu ne putem spune nici buna ziua/seara - chiar daca eu am facut dese incercari de a dialoga cu fosta :( ,eu fiind si partea cu mai putina vina din desfacerea casatoriei noastre !)

Inregistrezi acele acte la politie (dupa ce in prealabil faci niste copii xerox pe care sa iti aplice stampila cu nr de inregistrare data , ora si semnatura registratorului ) ---
Succes, si nu te teme de ce ar putea sa ti se intample - daca efectiv nu te folosesti de acel autoturism !
In discutia ce iti sugeram sa o ai cu sotia ta era tocmai aceste aspecte, anume faptul ca foloseste autoturismul care este inmatriculat pe numele tau , ca ii vor expira RCA si ITP curand, ca posibil sa aiba ceva evenimente rutiere si ca ar fi bine sa ii arate in clar faptul ca vrea in continuare sa foloseasca acel autoturism , printr-o declaratie data deasemenea in fata notarului, daca nu vrea ii arati si fata cealalta a situatiei si anume plangerea penala de FURT intre soti - prin care o acuzi ca a furat respectiva masina si ca nu esti de acord sa circule cu ea , fiind inmatriculata pe numele tau - dar este greu dialogul intre cei ce divorteaza asa cum am mai zis - ori - ori ! Poate ai norocul si iti da declaratia notariala ca vrea sa foloseasca autoturismul exclusiv - suportand toate consecintele legate de aceasta situatie ... SUCCES !

Ultima modificare: Marți, 17 Decembrie 2013
mihail2803, utilizator
multumesc mihail. masina este pe numele meu luata in timpul casatoriei. este totusi un bun comun . dar am sa fac acel act la notar pana la urma si sper sa fie valabil.

Alte discuții în legătură

Talon + placute de inmatriculare retinute Dexter11 Dexter11 Buna ziua. Am si eu o problema in legatura cu [b]Talonul[/b] si [b]Placutele de inmatriculare[/b] a unei masini inmatriculate in [b]Anglia[/b]. Deci, ... (vezi toată discuția)
Certificat de inmatriculare retinut - redobandire cataNFS cataNFS Buna ziua ! Mi-a fost suspendat certificatul de inmatriculare pentru cauciucuri uzate , problema a fost imediat remediata ,am fost la Rar am rezolvat problema ... (vezi toată discuția)
Talon suspendat. contestare amenda + recuperare talon? weezy weezy Buna tuturor. In data de 17 05 2012 ora 21 am fost oprit de un echipaj de politie pe E 583 am primit amenda si mi s-a retinut talonul pentru anvelope uzate. ... (vezi toată discuția)