avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

suntem 8 nepoti rezultati de la 3 copiii ai bunicii mele care dorim sa facem succesiunea drepturilor de la bunica noastra , menstionez ca nici parintii nostrii nu mai sunt in viata .dorim sa stim care este calea mai convenabila?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 13:43, 15 Decembrie 2013
Conform reglementării Noului Cod Civil se prevede că termenul de opţiune succesorală este de un an.
Daca ati depasit acest termen trebuie sa va adresati instantei.
ªi ce să facă instanţa? Să constate că, neacceptînd succesiunea în termen, nu pot moşteni?

Calea cea mai convenabilă este să vă prezentaţi cu toţii la notar. Acesta va stabili, în funcţie de data la care au decedat părinţii (descendenţii direcţi ai bunicii) cîte succesiuni trebuie dezbătute şi dacă nepoţii vin la succesiune prin reprezentarea părintelui predecedat precum şi cotele cuvenite fiecăruia.

Atîta timp cît niciunul dintre nepoţi nu va contesta drepturile celorlalţi, notarul poate lua act de acceptarea tacită şi poate dezbate succesiunea, chiar dacă a trecut termenul de opţiune succesorală.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atacare testament kitty_magdutza kitty_magdutza strabunica mea mi-a facut testament lasandu-mi \"toate bunurile mobile si imobile\", sotul acestea a decedat, au facut dezbaterea dupa el, mai are 2 copii ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesoriala cimpyvl cimpyvl in cazul in care dupa moartea defunctului cum trebuie sa procedeze vaduva pt dezbaterea succesoriala in cazul in care are un bun imobil pt a ramane ... (vezi toată discuția)
Cum se poate face succesiunea, cand titularul a murit, iar inaintea acestuia a murit unul dintre mostenitori, si acesta are copii minori vasi_24k vasi_24k Care este procedura cand a murit titularul, iar unul din copii a murit mai inainte si are copii minori, iar sotia nu vrea sa se faca succesiunea? (vezi toată discuția)