avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Radiere autocamion instrainat in anul 2004-este vreo ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Radiere autocamion instrainat in anul 2004-este vreo sansa?

In anul 2004 am vandut un autocamion unei persoane. Este contract de vanzare-cumparare tipizat. Pe certificatul fiscal (pe spatele acestuia)ca , cumparatorul se obliga sa o radieze si sa plateasca impozitul de la momentul intrarii in posesie.
Desi am insistat de nenumarate ori sa radieze autocamionul acesta a refuzat. Am facut plangere la Politie, acesta a declarat ca mi-a dat numerele de inmatriculare .
Pot sa il chem in judecata pentru ca sa fie obligat la radiere si sa plateasca impozitul ?Am fost somat sa achit impozitul.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:26, 15 Decembrie 2013
Termenul legal de finalizare procedura de inmatriculare bun auto este de 30 de zile
Daca dv ati vandut autovehiculul, pe cale de consecinta cumparatorului ii revebea obligatia sa inmatriculeze -nu sa radieze
Nu avea cum sa radieze un bun care nu era inmatricuklat pe numele sau
Acesta si este motivul pentru care obligatiile fiscale aferente auto au continuat sa va fie dv impuse
Daca pe parcursul a 8 ani ,amiabil nu ati reusit sa solutionati,va revine dreptul sa actionati in instanta cumparatorul
Initial dv sunteti obligat sa acoperiti debitul in urmarire aferent bun mobil si daca apreciati necesar ,c/v impozit il puteri solicita cumparatorului prin actiunea in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere vehicul Roby1967 Roby1967 Am vandut o masina in urma cu 4 ani ! S-a intocmit act de vanzare, am eliberat fisa fiscala...In aceasta perioada ma sina a fost revanduta de mai multe ori , ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. as dori sa va întreb și dacă ma puteți ajuta ... cornelescule cornelescule Bună ziua. As dori sa va întreb și dacă ma puteți ajuta cu o soluție la următoarea problema. Fiul soției mele a cumpărat o mașină și am fost de ... (vezi toată discuția)
Transcriere/radiere/inmatriculare autovehicul dislexic dislexic buna seara, am gasit acest post din luna ianuarie fara niciun raspuns. sunt intr-o situatie asemanatoare si nu stiu ce sa fac Am vandut un autoturism in ... (vezi toată discuția)