avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... CEC de economii
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

CEC de economii

Buna ziua. As avea si eu o intrebare.
Mama are un CEC (libret de economii cu dobanda si castiguri in autoturisme), din cel vechi si de demult. este emis in 1981, suma fiind de 5000 lei vechi de atunci. Stiu ca acum banii au alta valoare si nu stiu cat ar insemna acum acea suma. Dar ideea e, daca se mai poate folosi acel cec, sau daca se poate face ceva in acest sens, sau sunt niste bani pierduti deja. Mentionez ca ultima inregistrare a soldului este facuta in 2001.
Multumesc.
da sunt sigura. 5000 a fost suma depusa la inceput, in 1981. in 2001 a ajuns undeva la 11000
11 Lei, cam atat valoreaza acum, daca nu cumva s-a implinit termenul de prescriptie intre timp.
Ultima modificare: Luni, 16 Decembrie 2013
ContSters214341, utilizator
nu se prescrie nimic.

LEGE Nr. 66 din 3 iulie 1996
Art. 3
Sumele depuse de populatie la Casa de Economii si Consemnatiuni pe instrumente de economisire, precum si dobanzile si castigurile cuvenite pentru acestea sunt garantate de stat. Acestea se restituie oricand la cererea titularilor sau a reprezentantilor legali ai acestora. Drepturile de creanta asupra sumelor depuse, dobanzilor si castigurilor sunt imprescriptibile.

iar 5000 lei din 1981 transformati in 50 bani, 11 lei, sau nu stiu cat in 2013... e o transformare, asa, din pix, aritmetica (metoda de furaciune)...

nu e vorba despre o "devalorizare" (a leului), iar legea aia d-au dat-o in 2004 (L348) n-avea cum sa se aplice sumelor depuse anterior intrarii ei in vigoare.

Ultima modificare: Vineri, 20 Decembrie 2013
ContSters257414, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Libret de economii cu dobanda si castiguri in autoturisme anonim1111 anonim1111 Am 2 astfel de librete facute in anul 1982,in anul 1996 a fost ultima data cand mi a fost scris in aceste librete.Primesc ceva bani dupa acestea sau nu mai am ... (vezi toată discuția)
Cec livret de economii Mihaelaanton Mihaelaanton Mama mea detine niste livrete de economii de la CEC, cu sume importante pe ele. Sunt depozite, unul in valoare de 500000 lei, sunt si din acelea de 5000 lei cu ... (vezi toată discuția)
Cec-uri cu dobanda si castiguri in autoturisme in valoare de 5000 lei dinainte de 1989 marietaciocoiu marietaciocoiu Am mai multe CEC-uri cu dobanda si castiguri in autoturisme in valoare de 5000 lei dinainte de 1989, as putea sa-mi recuperez banii la valoarea actuala si ... (vezi toată discuția)