avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Raspunsul unei sesizari facute la autoritati
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Raspunsul unei sesizari facute la autoritati

Buna ziua , am facut o sesizare catre mai multe institutii publice in legatura cu activitatea ilegala a unei societati comerciale (care m-a afectat si pe mine) , am primit raspuns in termenul legal cu "solutionarea temporara a problemei" si anume amenda (destul de maricica). Nu vreau sa intru in prea multe detalii dar neoficial am aflat ca societatea nu a fost amendata de catre una din institutii.
Intrebare : Am dreptul sa cer o dovada/copie proces verbal sa fiu convins ca institutia si-a facut treaba?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:43, 15 Decembrie 2013
Nu este obligatoriu ca, in urma unui control, o societatea sa fie sanctionata contraventional cu amenda.

Din cate stiu actele incheiate in urma unui control nu sunt documente publice.
in raspunsul care l-am primit de la institutie precizeaza ca a fost amendata contraventional si precizeaza si suma cu care a fost amendata , dar dupa cum v-am zis , vreau sa stiu daca se poate verifica , si daca ar fi adevarat ca nu a fost sanctionata , ramane asa in plop? dupa mine e un fel de fals in declaratii..sau in acte oficiale , ma rog ...
Ultima modificare: Duminică, 15 Decembrie 2013
maloscosmin, utilizator
Nu aveti cum sa verificati asa ceva.

Insa va puteti adresa institutie ierhic superioare celei care a efectuat controlul si sa va exprimati nemultumirea cu privire la control efectuat de catre aceasta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanctiuni contraventionale parabola parabola Buna ziua! Am si eu o nelamurire: in urma controalelor efectuate de ITM in 2012 a fost constatata in sarcina unei firma o fapta contraventionala ce a fost ... (vezi toată discuția)
Expertiza grafica a scrisului cristinafilip cristinafilip Buna ziua, sunt functionar public am avut control de la curtea de conturi in martie 2014, in urma procesului verbal al curtii de conturi s-au constatat unele ... (vezi toată discuția)
Control garda financiara andrei_coma andrei_coma S-a facut o sesizare privind o societate pt garda financiara iar in urma controlului s-a primit un raspuns pe care scrie intr-un ultim paragraf citez: ,,Pentru ... (vezi toată discuția)