avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Cafeneaua economiştilor Control Garda Financiara
Discuție deschisă în Cafeneaua economiştilor

Control Garda Financiara

S-a facut o sesizare privind o societate pt garda financiara iar in urma controlului s-a primit un raspuns pe care scrie intr-un ultim paragraf citez: ,,Pentru deficientele constatate societatea a fost sanctionata contraventional conform prevederilor legale aflate in vigoare.,,
A fost un control operativ si inopinat.

Ce fel de amenda a primit?
Care este amenda minima?
De ce nu scrie in raspuns si pt ce fel de incalcare a legii a luat amenda?
Ce controleaza mai exact in urma unui acest fel de control?
Va multumesc si Sarbatori Fericite!
Cel mai recent răspuns: andrei_coma , utilizator 00:07, 28 Decembrie 2010
In mod normal, in cazul unui control al garzii, se incheie un proces-verbal de constatare in care trebuie sa se specifice "deficientele" constatate, articolul din Codul Fiscal incalcat, sanctiunea aplicata. Aveti idee de existenta unui astfel de p-v?
andrei_coma a scris:

S-a facut o sesizare privind o societate pt garda financiara iar in urma controlului s-a primit un raspuns pe care scrie intr-un ultim paragraf citez: ,,Pentru deficientele constatate societatea a fost sanctionata contraventional conform prevederilor legale aflate in vigoare.,,
A fost un control operativ si inopinat.

Ce fel de amenda a primit?
Care este amenda minima?
De ce nu scrie in raspuns si pt ce fel de incalcare a legii a luat amenda?
Ce controleaza mai exact in urma unui acest fel de control?
Va multumesc si Sarbatori Fericite!

nu sunt obligati sa va furnizeze astfel de detalii.
Probabil s-a eliberat p.v de contraventie pt aceea societate daca s-a descoperit ca incalca legea. Ma refeream in urma raspunsului de la GF ca nu s-a mentionat articolul pe baza caruia s-a facut sanctiunea, ci se spune ca doar a fost sanctionata contraventional.

@gigelin, stiam ca pe o sesizare se scrie ce s-a gresit si cu ce articol s-a aplicat amenda, nu stiam faptul ca nu sunt obligati sa dezvaluie.
Oricum poate sti si care e cea mai deasa amenda aplicata la societati?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nota de constatare este act administrativ? kem kem In data de 21.01.2011 Garda Financiara a efectuat un control inopinat la un punct de lucru al societatii aflat in alt judet. Obiectul controlului a constat in ... (vezi toată discuția)
Amenda garda de mediu pandiseba pandiseba am luat o amenda de la garda de mediu si as vrea sa imi spuneti daca pot face contestatie pe motiv ca pe procesul verbal,comisarul nu mi-a dat posibilitatea sa ... (vezi toată discuția)
Am avut un control de la itm si s-au emis 2 procese verbale (unul de control si unul de sanctionare). care se contesta? anna_cta anna_cta Am avut un control de la itm si inspectorii au emis un proces verbal de control si un proces verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor. Plangerea ... (vezi toată discuția)