avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua - desfacere contract de munca la anuntarea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua - desfacere contract de munca la anuntarea sarcinii

Am si eu o mare problema, seful meu cand a aflat ca sunt insarcinata ma dat afara, nu stiu ce sa fac, sunt disperata, i-am dus adeverinta medicala pe 22.11.2013 si nu mi-a primit-o si pe 23 ma da afara.ajutati-ma va rog mult
Cel mai recent răspuns: olgasirbu , utilizator 09:57, 20 Decembrie 2013
Avem Art. 60. [interzicerea concedierii cu caracter temporar]
(1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
c) pe durata in care femeia salariata este gravida, in masura in care angajatorul a luat cunostinta de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere;

Instiintati-l in scris pe anagajatourul dvs de faptul ca dvs ati ramas gravida, iar daca acesta va pune in executare hotararea de concediere, anuntati ITM-ul sau actionati-l in instanta.

daca angajatorul v-a inmanat preavizul (pe care ar fi trebuit sa-l semnati pentru luare la cunostinta) inainte ca dvs. sa inregistrati instiintarea ca sunteti gravida la care sa atasati documentul medical (adeverinta), art. 60 nu mai are aplicabilitate. in caz de litigiu va trebui sa demonstrati ca l-ati instiintat anterior emiterii preavizului
Articolul 60 din Codul muncii nu are nicio legatura cu preavizul , se refera la emiterea deciziei de concediere. Prin urmare, este incident.

ITM-ul nu are atributii de a constata legalitatea sau nelegalitatea deciziei de concediere.

Trebuia sa timiteti instiintarea ca sunteti insarcinata prin posta cu confirmare de primire.
L-am instiintat pe 22 si mi-a refuzat adeverinta,pe 25 i-am trimis-o prin fax si am factura si dovada ca e din data de 22,si el imi desface contractul din data de 23 fiind sambata.ce trebuie sa fac?
si i-am semnat decizia pe data de 2 dec...

Alte discuții în legătură

Daca anunti ca esti insarcinata in perioada preavizului, mai poti fii concediata? tbia tbia Buna ziua Sunt in preaviz si doresc sa stiu, daca anunt angajatorul ca sunt insarcinata, mai pot fi concediata? Multumesc (vezi toată discuția)
Concedire salariata gravida VIORICA2010 VIORICA2010 Buna-ziua tuturor, Lucrez la o firma privata din Ilfov. In data de 21.06.2010 am instiintat verbal angajatorul ca sunt insarcinata si i-am spus ca in cel ... (vezi toată discuția)
Preaviz si sarcina Mirelutza79 Mirelutza79 Buna seara am nevoie va rog de un sfat si o îndrumare : sânt angajată unei firme care ne-a anunțat ca vor sa închidă punctul de lucru din Ploiești ... (vezi toată discuția)