Am si eu o mare problema, seful meu cand a aflat ca sunt insarcinata ma dat afara, nu stiu ce sa fac, sunt disperata, i-am dus adeverinta medicala pe 22.11.2013 si nu mi-a primit-o si pe 23 ma da afara.ajutati-ma va rog mult
Avem Art. 60. [interzicerea concedierii cu caracter temporar]
(1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
c) pe durata in care femeia salariata este gravida, in masura in care angajatorul a luat cunostinta de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere;
Instiintati-l in scris pe anagajatourul dvs de faptul ca dvs ati ramas gravida, iar daca acesta va pune in executare hotararea de concediere, anuntati ITM-ul sau actionati-l in instanta.
daca angajatorul v-a inmanat preavizul (pe care ar fi trebuit sa-l semnati pentru luare la cunostinta) inainte ca dvs. sa inregistrati instiintarea ca sunteti gravida la care sa atasati documentul medical (adeverinta), art. 60 nu mai are aplicabilitate. in caz de litigiu va trebui sa demonstrati ca l-ati instiintat anterior emiterii preavizului
L-am instiintat pe 22 si mi-a refuzat adeverinta,pe 25 i-am trimis-o prin fax si am factura si dovada ca e din data de 22,si el imi desface contractul din data de 23 fiind sambata.ce trebuie sa fac?