avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrare contabila pentru valorificare deseuri
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrare contabila pentru valorificare deseuri

Un client de-al nostrum a intrat in faliment si nu mai are cum sa ne achite datoria. I
in urma unor discutii s-a stabilit ca vom lua niste utilaje de la el nefunctionale si le vom da la casat pentru a recupera datoria.
Firma ne factureaza valoarea utilajelor la 60.000 acestea urmand a se vinde la remat cu 30.000, atat se poate recupera din valorea lor.
Care este monografia pentru achizitionarea utilajelor? Se inregistreaza pe 371 si se scad din gestiune 607 = 371, 607 fiind o cheltuiala deductibila sau nu, avand in vedere ca firma le vinde la jumatate din pretul achizitiei?
Datoria pe care o are clientul nostrum se va inchide cu contul 346 =4111?sau prin compensare ?
Ultima modificare: Luni, 16 Decembrie 2013
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:07, 16 Decembrie 2013
Intrarea in gestiune o faceti in contul de imobilizari corporale nu de marfa.
Amanunte la adresa: [ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare la fier vechi a utilajelor achizitionate adriana_p adriana_p Buna ziua Firma noastra a cumparat de la un client utilaje deteriorate si le vinde la remat pentru fier vechi la jumatatea din suma pentru care le-a ... (vezi toată discuția)
Inregistrari contabile achizitii china toareanelia toareanelia Achizitionam din China echipamente de joaca , platesc in vama TVA , acest TVA cum va fi inregistrat in contabilitate , cu valoarea platita in vama se poate ... (vezi toată discuția)
Vanzare marfa Lizuca12 Lizuca12 Buna ziua, Firma la care lucrez are caen principal executie instalatii electrice, voi sa vanda ceva corpuri de iuminat ? Se poate face aceasta tranzactie ... (vezi toată discuția)