avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Restituire impozit 2013?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Restituire impozit 2013?

Buna ziua! Am doua nelamuriri: m-am inregistrat ca PFA anul acesta insa nu am inregistrat venituri, in schimb am dorit sa imi platesc contributiile la pensie si sanatate. Am platit si impozitul pe norma de venit. In situatia in care nu am realizat niciun profit, ce declaratie trebuie sa completez pentru a recupera impozitul? Si doi: doresc sa trec de la norma de venit la calculul in sistem real. Ce formular completez? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:46, 29 Ianuarie 2014
Sunteti inregistrat ca platitor de impozit pe venit pe norma de venit. In acest caz nu mai puteti recupera nimic. Acesti platitori pe norma de venit, chiar daca pe real realizeaza mai mult sau mai putin/chiar zero decat acea norma de venit, platesc impozitul si contributiile sociale calculate la acea valoare a normei de venit stabilita de finante anual, la nivelul fiecarui judet.
Buna ziua,
In Decembrie am primit de la finante o instintare de restituire a unei sume ce provine din diferente de impozit (am activat ca PFA iar in martie 2013 am inchis activitatea). Respectiva instintare de restituire era datata din 4 decembrie 2013 si imi comunicau ca imi restituie respectiva suma in contul xxxx (un cont personal). In cat timp au obligatia de a restitui acea suma? Nici pana azi nu am primit banii.
Va multumesc.
In maxim 60 de zile trebuie sa vi se restituie dar e bine sa mergeti la ei cu decizia primita pentru ca, daca cumva la aceasta data mai aveti obligatii scadente la ei, mai intai le acopera pe acelea si va mai da ceva, daca ramane. Si oricum, sa le confirmati contul bancar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii si plati pentru pfa traducator roxana_c_09 roxana_c_09 Buna ziua, Am cateva nelamuriri in legatura cu un PFA in sistem real (domeniu: traduceri). Initial, cand am deschis acest PFA, am completat formularul cu ... (vezi toată discuția)
Pfa contributie cass incasata sylvia_dana2002@yahoo.com sylvia_dana2002@yahoo.com 1. Pt un PFA sistem real daca a avut regularizare CASS din 2012 , suma pe care a incasat-o in 2013, cum o inregistrez in Registrul Jurnal de Incasari si Plati, ... (vezi toată discuția)
Declararea veniturilor de catre pfa norma de venit ariaint ariaint Buna ziua, Detin un PFA la norma de venit , CAEN 8299 , concret norma de venit anul acesta pentru acest cod in Bucuresti a fost de 9000 RON suma la care ... (vezi toată discuția)