avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 131 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... PFA contributie CASS incasata
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

PFA contributie CASS incasata

1. Pt un PFA sistem real daca a avut regularizare CASS din 2012 , suma pe care a incasat-o in 2013, cum o inregistrez in Registrul Jurnal de Incasari si Plati, ca VENIT? Si ulterior se va impozita? (in 2012 acesta suma a reprezentat cheltuiala deductibila, asadar acum devine venit impozabil?)
Multumesc.

2. Recuperarea pierderii PFA se face prin D200 de catre PFA (prin diminuarea venitului brut) sau de catre fisc prin D250?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:12, 13 Ianuarie 2014
Suma pe care ati primit-o inapoi dupa regularizarea contributiei la sanatate nu se mai introduce in anul urmator in calcule pentru completarea D200.
Recuperarea pierderilor din anii fiscali precedenti se face de catre finante si va apare in decizia de impunere pe care o veti primi acasa D250. La calculul si completarea D200 pentru anii urmatori nu luati in calcul aceste pierderi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cateva intrebari contabilitate ll irina_iris_26 irina_iris_26 am ii neplatitor tva sistem real...intrebari: 1-completez registru incasari -plati si la final de an ce fac cu reportul?(il declar in declaratia 200?)si ... (vezi toată discuția)
Pfa dupa infiintare florinf69 florinf69 buna seara, sunt florin si vreau sa fac un PFA, ma ocup cu obiecte hand-made. am studiat primii pasi pentru infiintare, m-am lamurit. dar dupa ce am ... (vezi toată discuția)