avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil+exercitarea profesiei de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil+exercitarea profesiei de mediator

Buna ziua,
in momentul de fata sunt in concediu pentru cresteea copilului,pot exercita profesia de mediator pe durata concediului ?
din ce am inteles eu din legea 192/2006,profesia de mediator este compatibila cu orice alta profesie.
va multumesc pentru raspuns,
Cel mai recent răspuns: clautugui , utilizator 14:08, 16 Decembrie 2013
1. Veniturile din profesia de mediator sunt venituri profesionale impozabile care se iau in calculul indemnizatiei pentru concediu crestere copil (CCC) si astfel de venituri nu se pot cumula cu indemnizatia pentru CCC.

2. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 16
...
(2) Dreptul la indemnizatiile prevazute la art.2 alin.(1), respectiv la art.5 si art.9 alin.(4) si (5) se suspenda incepand cu ziua urmatoare celei in care:
...
i) beneficiarul realizează venituri supuse impozitului și copilul nu a împlinit vârsta de un an, 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap;
...
Puteti exercita profesia de mediator, dar nu mai aveti dreptul la indemnizatia de crestere a copilului. Puteti incerca, insa, sa depuneti o cerere pt stimulentul de insertie (e in suma fixa lunara, 500 lei).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil MateiNicolae MateiNicolae Buna ziua, Sotia mea a nascut in luna februarie a acestui an. Ea a fost angajata incepand cu iunie 2014. Exista vreo posibilitate de a achita din urma ... (vezi toată discuția)
Pot lucra si sa obtin indemnizatia pt ccc in acelasi timp? bdk bdk Sotia mea nu a lucrat suficient pentru a cumula cele 12 luni necesare intrarii in concediul pt cresterea copilului. Intrebarea mea este daca eu as putea in ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! Care sunt conditiile de acordare a stimulentului de insertie ? (vezi toată discuția)