avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua, as dori un sfat avizat in legatura cu urmatoarea problema: in 2003 in urma decesului parintilor in calitate de unic mostenitor am fost la notar unde am obtinut cerificatul de mostenitor pe numele meu pentru o casa, o suprafata mica de teren si un loc de veci. La scurt timp am intocmit un contract notarial de habitatie viagera pentru o parte din locuinta si o magazie pentru un batran cunoscut de multi ani in ideea ca acesta va fi un bun gospodar si va avea grija de acestea. Dupa un an insa deoarece nu mi-a placut cum sa purtat, fata de casa, mai mult acesta aducandu-si doi prieteni sa locuiasca cu el fara acordul meu (cu motivatia ca nu poate sa stea singur) sa mutat la vechea locuinta. Avand si alte relatii cu acest batran nu am anulat actul respectiv inca. Am doua intrebari:
1. Cum as putea anula habitatia viagera fara acceptul acestui batran?
2. Cum se poate face modificarea certificatul de mostenitor, in sensul ca sotia mea cu care eram casatorit si la momentul intocmirii certificatului de mostenitor sa devina coproprietar al casei respective.
Deoarece nu am nici un venit de o perioada de timp, sotia e somera, am si doi copii minori ma intereseaza si la cat s-ar putea ridica costurile unor modificari de asemenea natura.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 16:54, 16 Decembrie 2013
1. Prin instanţă.
2. Nu se poate. Soţia dumneavoastră nu poate fi moştenitor. Eventual, îi puteţi dona/vinde o cotă din imobil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare-cumparare cu clauza de abitatie viagera SophiaMS SophiaMS Buna ziua, In urma cu 1 an, am incheiat un contract de vanzare-cumparare cu clauza de habitatie viagera, cu o vecina de care am grija si o ajut ori de cate ... (vezi toată discuția)
Buna seara . am un prieten care a vandut casa actualei lui sotii ... dodorel62 dodorel62 Buna seara . Am un prieten care a vandut casa actualei lui sotii punand o clauza de abitatie viagera asupra intregului imobil existent , fara drept de ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare apartament cu clauza abitatie viagera liliana.suciu liliana.suciu -am contract de vanzare cumparare apartament , cumparat de la fostul proprietar, apoi eu noul proprietar la vanzare am cerut si includerea unei clauze de ... (vezi toată discuția)