avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare firma noua vs. Schimbare nume firma veche ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare firma noua vs. Schimbare nume firma veche si domeniu activitate..etc

Buna ziua, va scriu pentru ca sunt pus intr-o situatie in care inca nu stiu ce sa aleg. In momentul de fata am o firma un Srl-D care pana in prezent nu a avut nicio activitate... As vrea sa incep o mica afacere dar numele firmei si domeniile de activitate cred ca ar trebui schimbate. In plus firma este platitoare de tva si as vrea sa trec la neplatitor de tva. As vrea sa stiu care ar fi metoda cea mai simpla dpdv financiar si birocratic..cu mai putine batai de cap... Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ecoweb Platform SRL , Contabil 21:58, 17 Decembrie 2013
Ca si costuri de inregistrare, acestea sunt aproximativ aceleasi.
Dar, verificati starea societatii pe care o aveti "SRL-D", daca ati luat finantarea prin programul aferent si mai ales, acest tip de societate trebuie sa indeplineasca niste conditii speciale si dupa infiintare, avand si anumite limitari (ex maxim 5 grupe de activitati) -OUG 66/2011.
Personal cred ca odata ce aveti acest tip de societate pentru care s-au creat si niste beneficii financiare nerambursabile, de ce sa nu profitati de ele in activitatea ce o veti desfasura?
Din pacate perioada acelor beneficii este pe final, nu am reusit sa ma misc la timp...iar cei 3 ani au cam trecut....in curand din srl-d va deveni srl... , cred ca am sa fac totusi o noua firma pentru ca am impresia ca este mai facil cu documentatia..fata de schimbarile pe care ar trebui sa le fac in prima firma...
Ca si costuri sunt aproximativ identice, asta in cazul in care doresti activarea a catorva coduri CAEN suplimentare. Daca le introduci pe toate, te vei saraci!
Ca si birocratie, totul este complicat, fiindca traim in Romania. Daca vrei sa iti faci un SRL, prin aplicatia pe care o gasesti pe smartapp.ro totul e foarte simplu explicat.
Daca ai spus ca nu mai ai activitate pe acel SRL-D, cum de mai esti platitor de TVA? Verifica pe mfinante care este situatia ta actuala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce autorizatii, acte sunt necesare pentru infiintare pfa, srl in cazul import-export de miere de albine si produse apicole? violeta44 violeta44 Va rog, poate sa ma ajute cineva cu informatii legate de ceea ce trebuie sa fac pentru a infiinta o astfel de societate? Pfa sau Srl? Ce acte sunt necesare ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa - procedura si costuri SorinaMicu SorinaMicu Ce inseamna PFA? Ce implica infiintarea acestuia, inclusiv costuri de deschide si costuri de intretinere? (vezi toată discuția)
Infiintare srl sau pfa? nonamex nonamex Intentionez sa deschid un magazin de articole de pescuit sportiv. Ce imi recomandati sa fie? un srl sau un pfa? Pot cumva accesa fonduri nerambursabile pentru ... (vezi toată discuția)