avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Ce autorizatii, acte sunt necesare pentru infiintare ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Ce autorizatii, acte sunt necesare pentru infiintare PFA, SRL in cazul import-export de miere de albine si produse apicole?

Va rog, poate sa ma ajute cineva cu informatii legate de ceea ce trebuie sa fac pentru a infiinta o astfel de societate? Pfa sau Srl? Ce acte sunt necesare pentru infiintare? Dar autorizatii? Poate cer prea mult dar este o idee mai veche de-a mea si vreau s-o pu in practica.....
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ecoweb Platform SRL , Contabil 11:44, 19 Noiembrie 2013
Buna ziua,
Intrebarea Dvs. este complexa si are mai multe componente:
1.
Modul de infiintare a firmei (PFA sau SRL dar de ce nu Intreprindere individuala ?) nu are legatura cu obiectul de activitate (fiind acelasi pentru toate felurile de activitati).
Pentru studiu: Legea 31/1990 in vigoare, Legea 26/1990 in vigoare
2.
Alegerea tipului de firma trebuie sa o faceti in functie mai multi parametrii: capital disponibil, amploarea activitatii, structura activitatii (colectare, transport, procesare-ambalare, depozitare, birocratie de export, etc), existenta sau nu a unor parteneri-asociati-angajati etc.
2.
Obiectul de activitate (export) trebuie specificat in actele constitutive.
Pentru studiu: Codul fiscal in vigoare
3.
Export de produse apicole
Pentru studiu vezi: [ link extern ]

Studiul personal al legislatiei si a pietii este inevitabil si absolut obligatoriu sau platiti un consultant adecvat solicitarii Dvs.
Succes.

Cu stima
legalmgm
Multumesc mult
Foarte complet raspunsul de mai sus. Desi aplicatia SmartApp.ro permite sa va infiintati deocamdata un SRL (pe viitor si PFA), si va pot recomanda sa o folositi, in acest caz v-as sugera pentru inceput sa apelati la sfaturile unor firme care deja exporta produse apicole, si sunt din domeniu. Vedeti initial ce probleme au, si daca dv. puteti face fata si sa le rezolvati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen produse apicole pentekferenc pentekferenc asi dori sa aflu ce coduri trebuie sa activez la camera de comerti exact pentru a vinde produse apicole miere,polen,propolis si cu amanuntul, ca sa pot sa ... (vezi toată discuția)
Plantatie de capsuni și procesare Daniela180 Daniela180 Bună ziua! Am si eu o intrebare. Am o plantatie de capsuni si am certificat de Producator de Capsuni. As vrea sa procesez fructele pentru a obtine dulceata ... (vezi toată discuția)
Legislatie apicultura Valeriano Valeriano Buna seara. Pentru 2013 m-am gandit sa-mi cumpar cateva familii de albine. Pentru exploatarea acestora voi fi obligat sa ma inscriu in vreo asociatie de profil ... (vezi toată discuția)