avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Infiintare PFA - procedura si costuri
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Infiintare PFA - procedura si costuri

Ce inseamna PFA? Ce implica infiintarea acestuia, inclusiv costuri de deschide si costuri de intretinere?
Cel mai recent răspuns: Ecoweb Platform SRL , Contabil 19:32, 27 Noiembrie 2013
PFA = PERSOANA FIZICA AUTORIZATA
Costuri de deschidere: cca 250lei (La Registrul comertului)
Costuri de intretinere: 0 lei
pe internet am gasit tot felul de variante maximum costurilor ajungea undeva la 700 ron. Nu se plateste impozit pe venit?
eu pun aceste intrebari deoarece o companie la care fac in prezent un training mi-a solicitat acest lucru ca si conditie de angajare. Si as vrea sa stiu daca se merita din punct de vedere financiar!
Ultima modificare: Luni, 25 Noiembrie 2013
SorinaMicu, utilizator
Acele costuri sunt de cele mai multe ori generate de profitul intermediarilor. Tocmai de aceea in aplicatia online accesibila la "smartapp.ro" costurile de infiintare sunt 0(zero). Din pacate momentan doar pentru SRL, va urma in cateva saptamani si PFA-ul.

Atentie fiindca daca te decizi la un PFA, la solicitarea "angajatorului", sunt mari sanse ca la un control la acesta, sumele facturate de tine ca si PFA sa trezeasca suspiciuni, daca au un caracter repetitiv, si daca se demonstreaza ca de fapt a inlocuit un contract de munca cu aceasta forma de colaborare.

Si pentru stat e usor, deoarece ei fac recalcularile, si apoi TU trebuie sa stai in instanta sa faci dovezi ca se insala. Si crede-ma ca e greu de invins asa ceva. Daca acest PFA va trebui sa "mascheze" o forma de colaborare (a se intelege contract de munca), autorizeaza-te ca si SRL. Intre 2 SRL-uri nu poate exista un raport de subordonare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare pfa Stef_74 Stef_74 Se poate face pfa cu doi asociati? (vezi toată discuția)
Creare srl sau pfa 2010 cotzo1987 cotzo1987 Buna ziua, Am o rugminte la cei care sunt in masura sa ma lamureasca cu cateva chestii. Sunt student la master si doresc sa imi deschid o societate, din cate ... (vezi toată discuția)
Tip de firma pentru activitatea de brokeraj in asigurari mknashu mknashu Ma ocup de brokeraj in asigurari ca si PFI deocamdata, dar as dori sa-mi deschid o firma. Nelamurirea mea este , ce fel de firma : PFA , I.I. sau SRL. Eu as ... (vezi toată discuția)