Buna ziua,
Am o rugminte la cei care sunt in masura sa ma lamureasca cu cateva chestii. Sunt student la master si doresc sa imi deschid o societate, din cate am inteles se pot face anumite reduceri pentru studenti la crearea unei societati, eu vreau sa deschid o firma de programare web, sunt doar eu momentan, dar daca o sa fie multe contrate o sa fiu nevoit sa angajez persoane, as vrea s stiu ce pot sa aleg intre aceste doua tipuri de "socientati" srl sau pfa, care sunt costurile de intretinere a srl-uli si pfa-ului, pt infiintat am inteles ca e destul de ieftin, dar as vrea sa stiu ce taxe trebuie sa platesc dupa, cum se platesc, in functie de profit nu..cum se procedeaza..multumesc anticipat celor care imi vor raspunde :)
problema este ca vreau sa fac un site pentru cineva si are nevoie de factura..de aceea ma gandeam sa deschid o forma de societate.
puteti sa imi dati cateva detalii despre off-shore?
Daca intentionezi sa angajezi personal, atunci infiintezi srl, deoarece un PFA nu poarte angaja personal. El lucreaza singur, cu autorizatia obtinuta conform pregatirii sale.
am inteles ca daca ai pfa si nu esti platitor de tva , iar firmele cu care colaborezi platesc tva nu o sa fie de acord sa lucreze cu tine care este neplatitor de tva..este adevarat?
Nu este o regula deoarece cei care sunt platitori de tva au tariful (cheltuiala pentru clienti)) la care se adauga tva. Un PFA are numai tariful mai mic deoarece nu are taxa, deci firmele platesc mai putin(cheltuiala este aceiasi).
Alte discuții în legătură
Off-shore
adriana.r
Deocamdata sunt pfa si prestez servicii de programare web.
Imi puteti da cateva detalii legate de off-shore-uri?
Daca mi-as face offshore in SUA, as plati ... (vezi toată discuția)