salutare tuturor!
acum vreo 4-5 luni am cumparat o masina de la un prieten, cu banii inainte. i-am dat suma ceruta si trebuia sa ii mai dau o diferenta care era plata catorva amenzi ale lui, dupa care urma sa facem actele. (PS : nu am nici un fel de act cu el).
am tras putin de el, si a refuzat sa merg cu el sa platim amenzile impreuna si sa facem actele. eu circul cu masina asa cum e ea acum, dar in schimb am preferat sa nu ii fac rovigneta. Au inceput sa ii vina amenzile, pe care cred ca si le merita din plin. Ma supun vreunui risc? la cate amenzi ar trebui sa ii vina pt vigneta, ma gandeam sa ii dau actele cadou ca sa si-o radieze si masina sa o dezmembrez.
Nu va declara masina furata deoarece ar face o infraciune dar daca exista martori ca v-a vandut masina chiar si fara acte atunci va poate da in judecata pentru plata rovinietei.
Instanta va poate obliga pe ambii sa intrati in legalitate si sa incheiati actele de vanzare/cumparare, inmatriculare, certificat fiscal de la vanzator, etc., etc.
Mai degrab fiti amandoi responsabili si stabiliti de comun acord incheierea tranzactiei.