avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA sistem real, neplatitor de TVA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA sistem real, neplatitor de TVA

Buna ziua, mi-am facut un pfa pentru reparatii echipamente electronice la domiciliul clientului. Acum ce nelamuriri as avea eu
1. din 1 aprilie o sa intru in ccc si nu stiu cum e mai bine sa declar pfa la anaf pt a mi se calcula indemnizatia la venitul realizat si a fi mai usor cu contabilitatea: sistem real sau norma de venit, platitor sau neplatitor de tva
2. pt serviciile prestate pot elibera doar chitanta?
3. se poate ca singurele cheltuieli sa fie cu sanatatea, impozitul si contributia pt concedii si indemnizatii? Nu vreau sa deduc nimic
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 20:03, 16 Decembrie 2013
De la data inceperii ccc suspendati activitatea pfa la registrul comertului si finante.
Asta stiu, multumesc.
Am uitat sa mentionez ca nu m-am inregistrat cu pfa la finante inca si as mai avea o intrebare:
daca nu platesc cas imi trebuie ceva de la servici?
In maxim 15 zile de cand v-au iesit actele de la registrul comertului trebuie sa va inregistrati si la finante.
Nu inteleg a doua intrebare, cea cu contributia la pensie. Mai aveti un loc de munca cu contract de munca valabil? Atunci nu veti plati contributie la pensie pentru pfa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamuriri dupa infiintare pfa clauuudiu clauuudiu Buna, Acum cateva zile am depus actele pentru infiintarea unui PFA si astept sa-mi vina certificatul de inregistrare. (Cod CAEN: 6202 - consultanta ... (vezi toată discuția)
Pfa unnemultumit unnemultumit buna ziua! am si eu o problema...la inceputul lui 2008 mi-a venit geniala idee sa imi scot un PFA... dupa zile de umblat si asteptat dupa functionarii ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru functionarea unui pfa :d zorpika zorpika Hey, am resusit sa imi deschid un PFA si am nevoie de ajutorul vostru. :) Cine stie ce am nevoie mai departe , gen : chitantier , registru , stampila etc.? ... (vezi toată discuția)