avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Completare N.I.R.
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Completare N.I.R.

Buna ziua,
Unele facturi de la Metro au anumite produse cu discount care apare (evidentiat pe fiecare produs in parte) in subsolul facturii si scazut din totalul de plata.
La intocmirea n.i.r.-ului pot completa valoarea produsului scazand direct discountul?
Cel mai recent răspuns: Total Contabilitate , Contabil 11:25, 19 Decembrie 2013
In practica lucrurile stau altfel.

Numai bine.
totalcontabilitate a scris:

In practica lucrurile stau altfel.

Numai bine.

In practica lucrurile sunt "inspirate" din lege.
O firma de-a mea a cumparat de la Metro cu astfel de discounturi, peste 800.000 de lei cu astfel de discounturi. In acesti ani ,am avut controale de fond, reclamatii si rambursari de TVA. Totul a fost OK, asa se procedeaza...
Ultima modificare: Luni, 16 Decembrie 2013
ContSters307306, utilizator
Si firma mea a avut rambursari de TVA in valoare de 2.000.000 de euro si am avut discount-uri de acest gen si le-am inregistrat pe venituri (767 sau 609).
Cred ca vorbim aceasi chestie dar in limbi diferite.

O zi buna.
Ultima modificare: Marți, 17 Decembrie 2013
Total Contabilitate, Contabil
Buna seara,

On topic
Imi permit sa spun ca nu au fost probleme la control in ambele situatii deoarece impactul in contul de profit si pierdere este acelasi indiferent de modul inregistrarii. Dar...ce spune Cartea? Care este parerea ei?

Off topic
Personal, in ciuda parerilor din piata de bussines romaneasca, consider contabilitatea o stiinta superba. Reprezinta mai mult decat niste simple inregistrari intr-un program informatic a unor articole contabile, agreate sau nu de fisc.

Daca o intelegi devine frumoasa, daca o iubesti devine arta, iar tu nu mai esti un simplu om care manuieste hartii si cifre abstracte, ci devii..........Maestrul, artistul care compune opera.

Sa privesti hartia(a se citi factura) si sa-i simti substraturile economice, sa-i descifrezi secretele fiscale in asa fel incat sa-i poti interpreta partitura, sa vezi de unde-si trage tema si care-i este intelesul. Asta te face artist. Ai valoare!

E drept Opera este formata din cifre, articole contabile, hartii, etc, insa este Opera. Si Opera se scrie conform cutumelor stiintei.

Abandonul acestora da nastere manelei contabile de 100 de lei/luna pentru firme cu volum mediu de activitate(citat din ofertele cutremuratoare din tinutul d-lui Goggle), un soi de behait pe care nu ti-ai dori sa-l asculti, daraminte sa-l admiri si sa il recomanzi si altora.

Parerea mea, mon cher!

CONTABIUM, Contabil
MarianVasile a scris:

Buna seara,

On topic
Imi permit sa spun ca nu au fost probleme la control in ambele situatii deoarece impactul in contul de profit si pierdere este acelasi indiferent de modul inregistrarii. Dar...ce spune Cartea? Care este parerea ei?

dar in contul de stocuri....???

2.000.000 de euro tva(in cazul in care tot tva-ul vine de la facturile Metro - doar un caz ipotetic...) inseamna in lei = 9.000.000 lei tva, adica o baza de 37.500.000 de lei (marfa ipotetica) cu un discount de doar 1%(discount pe degeaba la Metro) inseamna 375.000 de lei in contul de stocuri....poate sau nu poate fii semnificativ...dar asta e alta mancare de peste...

P.S. Total de acord cu epicul de mai sus...
ContSters307306, utilizator

Alte discuții în legătură

Tva la incasare; factura in rosu mine58 mine58 Am o factura in rosu de discount emisa pentru o facture de marfa ridicata in aceeasi zi , neachitata.am tva la incasare . Cum inregistez aceasta factura de ... (vezi toată discuția)
Inregistrare discount teo.madalina teo.madalina Cum inregistrez discountul acordat de furnizori în Baza facturii ? (pe factura apare cu semnul minus , discount ) (vezi toată discuția)
Noile conturi 609 si 709? Annamaria Bajko Annamaria Bajko Buna seara! Am o intrebare in legatura cu conturile 609 si 709.Aceste conturi functioneaza invers fata de 667 si 767???Pana acuma sconturile acordate am ... (vezi toată discuția)