avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cumparare apartament , tipsuri pentru cumparator
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cumparare apartament , tipsuri pentru cumparator

Buna seara

In cateva zile urmeaza sa semnam contractul pentru achizitionarea unui apartament , apartamentul este vandut de un domn ce e despartit de sotie. Ne spuneti va rog ce acte trebuie sa verificam ? Noi i-am dat habitatit o luna , dar semnam saptamana asta cu notarul si cu banca.
Am si niste amenzi rutiere , trebuie platite pentru a trece apartamentul pe numele meu?

Va multumim!
Cel mai recent răspuns: deea696969 , utilizator 19:29, 16 Decembrie 2013

Bunul imobil apartine in exlusivitate domnului ?
Incepeti cu verificarea unui extras de carte funciara
Verificati la asociatia de proprietari situatia imobilului,daca exista sume cu titlu de restanta
Nu , am asteptat o procura pentru ca fosta sotie e plecata din Romania. Extrasul de carte funciara nu se verifica de catre banca/notar, apartamentul e cumparat prin credit ipotecar.

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Opinie notariala Codrys Codrys Pentru a obtine un credit ipotecar avem nevoie de o opinie notariala in ceea ce priveste imobilul ce va fi achizitionat cu banii din imprumut. Pentru aceasta ... (vezi toată discuția)
Riscuri / nelamuriri /pasi de urmat achizitie imobil maral maral Buna ziua, Intentionez sa achizitionez un apartament si as avea nevoie de cateva sfaturi/lamuriri. Apartamentul este mostenit de 3 frati si de catre mama ... (vezi toată discuția)
Ipoteca in favoarea bancii SaraK SaraK Buna, In Preambulul unui contract de rezervare, am urmatorul paragraf: [i]Intrucat asupra Imobilului este constituită o ipotecă imobiliară în favoarea ... (vezi toată discuția)