avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Retragere cerere de chemare in judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Retragere cerere de chemare in judecata

buna ziua,
daca retrag o cerere de chemare in judecata , inainte de primul termen, si doresc sa depun mai tarziu aceeasi cerere de chemare in judecata, chitanta de pe taxa de timbru o mai pot refolosi? sau se achita din nou? (asta in cazul in care la retragerea dosarului nu mi se returneaza toate documentele)
cu multumiri anticipate!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:41, 17 Decembrie 2013
trebuie sa solicitati judecatoruilui sa va restitue taxa cu mentiunea sa se restitue. cu ea mergeti si va luati banii. veti plati o noua taxa in acelsi cuantum la o noua actiune
multumesc, pe scurt as vrea sa va spun despre ce este vorba: am depus o cerere de chemare in judecata pentru recuperare taxa, auto. spre marea mea mirare cei de la tribunal s-au miscat foarte repede. ideea mea a fost sa depun asa si as fi asteptat raspunsul de la finante si fondul de mediu, care ulterior ar fi fost depus prin completare. dar acum am primit o notificare cum ca in termen de 10 zile (incepand de ieri) sa ma prezint cu refuzul ANAF-ului. acest lucru imi este imposibil, pentru ca nu voi primi raspuns de la ei in 10 zile. ca ma sfatuiti sa fac? va multumesc!
Initial asigurati-va ca detineti toate documentele prin care intelegeti sa sustineti si sa va intemeiati actiunea
Cand veti fi in posesia documentelor urmeaza sa adresati instantei de judecata cererea dv

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune de restituire fara raspunsul finantelor? abby abby Pot intampina vreo problema in instanta daca depun actiunea de restituire taxa auto o data cu cererea catre Finante? Mai precis sa depun actiunea fara dovada ... (vezi toată discuția)
Pot recupera taxa de timbru? ddianna ddianna Buna ziua, Am depus o Ordonanta de plata la Judecatorie.Ulterior am primit Comunicare Adresa sa fac completarile necesare cu privire la actiune in termen de ... (vezi toată discuția)
Restituire taxe judiciare Decebal58 Decebal58 Daca o actiune in instanta, nu a ajuns sa se judece pe fond, doar in camera de consiliu....in final fiind respinsa actiunea, pe motiv ca, nu s.a ,,raspuns,, in ... (vezi toată discuția)