starea copilului este foarte buna..a mostenit taria de caracter a mamei si a bunicii,este tare ca otelul si nu este nici afectat,nici traumatizat..este unul din cei mai buni copii din scoala,a facut peste premiul intii,punctaj special copil foarte inteligent 4.0 , a fost testat si a intrat intr-un gate program ,un program special pentru copii cu o inteligenta superioara...consider ca in divorturi sau situatii atit de grele,este foarte importanta purtarea mamei si modul cum pune problema,modul,in care stie sa fereasca,sa ocroteasca copilul,sa ii distraga atentia....de exemplu in Paris numai eu stiam,ce imi trecea prin cap in astfel de momente ....totusi am creat o atmosfera vesela(satul arde si baba se piaptana),atragindu-i baiatului atentia asupra altor lucruri,ca de exemplu turbanul unei doamne africane de linga noi (era chiar foarte comic),ne aruncase politia pe toti la gramada....faceam tot felul de glume cu el,nelasindu-l sa isi faca prea multe griji...sunt o fire foarte vesela,optimista si stiu multe glume,multe proverbe ,zicatori...am incercat intotdeauna sa prezint paharul pe jumatate plin si nu pe jumatate gol...bucurosi le-om duce toate ,de e pace,de e razboi...
sau de exemplu venise o politista la un moment dat ,sa ia o doamna si avea manusi pe miini (pentru a-i face controlul corporal cu droguri),atunci copilul m-a intrebat de ce are doamna manusi? I-am spus ca i-o fi frig la miini,ca suntem la racoare si multe alte glume asa ca sa ii distrag atentia sa nu simta gravitatea situatiei...in california locuim intr-o zona de vis pe o proprietate splendida cu piriul nostru si natura si frumusetile din jur l-au facut sa se acomodeze foarte repede...
si-a gasit prieteni noi si este foarte fericit...copiii trec mai repede peste toate ca cei mari,ei stiu sa traiasca fara griji...
nu m-am exprimat corect sau nu ati inteles dvs. ce am vrut sa spun..cei mai frumosi ani ai tineretii,adica anii,care trebuiau sa fie cei mai frumosi in viata,anii tineri,toti acesti ani i-am pierdut in aceasta lupta si nu au fost frumosi,ci au fost grei...puteam acesti ani sa ii petrec aasa de rau in aceste situatii,pentru ca anii tineri sunt considerati cei mai frumosi,tineretea...asta am vrut sa exprim...
mori in tara asta cu dreptatea in mina..de ce am spus asta??pentru ca datorita proceselor mele am petrecut multe zile in salile de tribunal,curti de apel,am intrat in contact cu presedinti,cu avocati,judecatori,am facut plingeri,am cunoscut secretarele,grefierele si asa mai departe..asteptind cazul meu,am ascultat multe cazuri,am cunoscut multi oameni,care au pierdut cu dreptatea in mina...eu am cistigat,pentru ca eu am stiut sa lupt...dar foarte multi oameni au pierdut,li s-au facut multe nedreptati...nu puteam sa ii ajut pe toti,fiind ocupata cu cazul meu greu si viata mea,dar
le dadeam in masura posibilitatilor sfaturi...dupa atitia ani petrecuti in instante,te simti in sali de judecata ca acasa,judecatorii,avocatii sunt tot timpul prezenti in viata ta,devin la un moment dat familiari...intilnesti oameni,le asculti povestile...asa e cind iti petreci viata pe culoarele instantelor...plus ca incepi sa te adincesti in materie,citesti carti,inveti legi si asa mai departe...recunosti mai repede cind cuiva i se face o nedreptate sau nu...ajungi chiar la o anumita experienta,la un nivel de cunostinte juridice..fara sa vrei..dar soarta te-a dus pe drumul acesta si nu ai de ales...am vazut oameni (mai ales batrini si saraci)plinging in hohote,am vazut tragedii pe aceste culoare si ma infuriam la culme ca li se lua doar banii si nu li se oferea nimic...nu toti avocatii sunt corecti si cinstiti,multi sunt minati de dorinta de a se innavuti pe spinarea necajitilor..un om ajuns in instanta nu este in culmea fericirii si a explota nefericirea cuiva,mi s-a parut un lucru demn de dispret,dar foarte des intilnit in anii petrecuti in instante...
acuma sper ca v-am lamurit...
AVLIL a scris:
Da, trist... Doar cateva mentiuni la copil si prin ce a trecut el... Ma bucur ca dv. sunteti victorioasa, interesa insa si starea acelui copil... :((
Mori in tara asta cu dreptatea in mana, de unde ati desprins asta? Caci ati castigat... :O
Mi-e neclar, insa cel mai rau imi pare ca nu am inteles cum si daca a trecut peste toate intamplarile si copilul dv... Cine stie ce-o simti si el... :(
Apoi, dupa o lupta de cosmar, cam ciudat sa spuneti ca ati petrecut cei mai frumosi ani in instante... am crezut ca au fost cei mai negri, cu amenintari, copil speriat etc... Cel putin asa v-am simtit aici, poate gresesc...
Nu stiu... multa tarie ii doresc fiului dv.!!!
:offtopic: Va rog nu postati atat de multe emoticoane, anniela, e deranjant la vedere, la urmarit mesajul, mai ales daca sunt animate! Multumesc frumos!