avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recunoasterea copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recunoasterea copilului

Saru'mana,caut acest raspuns de un an de zile,si nicaieri nu m-I se da un raspuns concret si explicit,e vb despre copilul meu,acum 4 ani s-a nascut in italia in timp ce eu eram in Romania,v-a da-ti seama ca a trebuit sa i-l inregistreze,in dreptul tatalui nu e decat o linie orizontala,acum copilul e pe numele mamei eu sunt din ROMAN-Neamt (mama fiind din alt judet) respectiv BACAU...cum trebuie procedat pentru a-mi recunoste copilul fara a fii nevoie sa bat drumuri prin alte orase sau judecata..v-a multumesc anticipat!numai bine Sarbatori Fericite!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 14:22, 17 Decembrie 2013
Buna ziua,
Recunoasterea minorului se poate face, conform art. 416 C.Civ., prin declaratie autentica (data in fata unui notar public).
Restul, conform aceluias articol, este treaba notarului.
Ma intreb, de ce nu mergeti la minor, daca este al dumneavoastra, sa-l recunoasteti la domiciliul lui si, cu ocazia asta, sa-l si vedeti, eventual sa-l si cunoasteti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoașterea copilului Alexandru Elena-Raluca Alexandru Elena-Raluca Am un băiețel de 11 pe care tatăl său nu la recunoscut când l-am născut i-ar in dreptul numelui la tată este tras linie dar acum dorește să îl ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea paternitatii gina36 gina36 Buna ziua .as dori sa-mi spuneti va rog cum s-ar putea face recunoasterea copilului meu de tata el fiind cetatean grec si eu ca mama cetatean roman.copilul s-a ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea unui copil rafaels rafaels [b]Cum trebuie sa procedeze cineva, daca doreste sa recunosca copilul, dupa 3 sapt. de la eliberarea certificatului de nastere ( tatal doreste sa il recunosca) ... (vezi toată discuția)