avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

In anul 1991 mama mea a decedat si s-a dezbatut succesiunea asupra bunurilor ramase. In anul 1997 a decedat tatal ei (bunicul meu),in urma lui ramanand un apartament. Daca bunicul mai are un fiu in viata,eu am dreptul la acel apartament ca urmas al mamei mele decedate? Ce articol de lege prevede acest lucru? Va rog sa nu ocoliti acest subiect!
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 19:04, 17 Decembrie 2013
Da, aveti dreptul.
Instituţia care vă permite să veniţi la succesiunea bunicului se numeşte reprezentare. Veţi moşteni, în concurs cu unchiul dumneavoastră, cota care i s-ar fi cuvenit mamei dacă ar fi fost în viaţă la data decesului tatălui ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbaterea succesiunii dragosandronic dragosandronic Buna ziua, In anul 1993 bunicul meu a decedat, in urma acestuia mostenitori ramanand bunica mea, sotia acestuia, si cei doi fii ai lor, tatal meu si fratele ... (vezi toată discuția)
Succesiune sorinolariu sorinolariu In 1991 s-a dezbatut succesiunea in urma decesului mamei mele asupra bunurilor ramase.In 1997 a decedat bunicul meu,tatal mamei.In urma lui a ramas un ... (vezi toată discuția)
Se poate da declarație de renunțare la moștenire după 4 ani de la deces? AlMaria AlMaria Buna ziua. Am si eu o intrebare referitoare la o declaratie de renuntare la mostenire. Este vorba de un apartament, al bunicilor mei. Dupa moartea bunicului ... (vezi toată discuția)