In 1991 s-a dezbatut succesiunea in urma decesului mamei mele asupra bunurilor ramase.In 1997 a decedat bunicul meu,tatal mamei.In urma lui a ramas un apartament.Va rog sa-mi spuneti daca am si eu dreptul la acel imobil.
dvs veniti la mostenirea bunicului in calitate de descendent al mamei dvs. Cu toate ca aveti vocatie (drept) la succesiunea bunicului, se mai pune problema acceptarii acesteia caci nimeni nu poate mosteni daca nu accepta mostenirea respectiva. Aceasta acceptare se putea face expres - printr-o declaratie data in fata notarului sau prin acte de folosinta care nu lasa indoiala cu privire la intentia de a accepta succesiunea ( cum ar fi preluarea unor bunuri mobile, folosirea unui imobil, plata impozitului etc). In cazul in care exista si alti mostenitori, ar fi bine sa va ganditi la acceptarea succesiunii care trebuia facuta in 6 luni de la decesul bunicului. Prin urmare ar fi bine sa va sfatuiti cu un avocat daca exista si alti mostenitori care s-ar putea opune.
Mostenire bunici
maladog
Mama decedata inaintea parintilor, sotul supravietuitor recasatorit. Prezinta vreun drept la mostenire din partea parintilor mamei, atat timp cat mama are un ... (vezi toată discuția)