avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

In 1991 s-a dezbatut succesiunea in urma decesului mamei mele asupra bunurilor ramase.In 1997 a decedat bunicul meu,tatal mamei.In urma lui a ramas un apartament.Va rog sa-mi spuneti daca am si eu dreptul la acel imobil.
Cel mai recent răspuns: Boncu Constantin , Avocat 14:04, 5 Decembrie 2013
Veti culege cota ce s-ar fi cuvenit mamei.
Buna ziua,

dvs veniti la mostenirea bunicului in calitate de descendent al mamei dvs. Cu toate ca aveti vocatie (drept) la succesiunea bunicului, se mai pune problema acceptarii acesteia caci nimeni nu poate mosteni daca nu accepta mostenirea respectiva. Aceasta acceptare se putea face expres - printr-o declaratie data in fata notarului sau prin acte de folosinta care nu lasa indoiala cu privire la intentia de a accepta succesiunea ( cum ar fi preluarea unor bunuri mobile, folosirea unui imobil, plata impozitului etc). In cazul in care exista si alti mostenitori, ar fi bine sa va ganditi la acceptarea succesiunii care trebuia facuta in 6 luni de la decesul bunicului. Prin urmare ar fi bine sa va sfatuiti cu un avocat daca exista si alti mostenitori care s-ar putea opune.

Costi Boncu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare act succesiune cristea adi cristea adi buna ziua tuturor. sunt noua pe acest site pt ca am o problema si m-am gandit ca poate cineva stie sa-mi dea un raspuns. in 1993 bunica mea a murit.ea avea 5 ... (vezi toată discuția)
Mostenire bunici maladog maladog Mama decedata inaintea parintilor, sotul supravietuitor recasatorit. Prezinta vreun drept la mostenire din partea parintilor mamei, atat timp cat mama are un ... (vezi toată discuția)
Mostenire, drepturi conferite de plata impozitului elion elion Buna ziua, As dori sa stiu,daca dezbat o succesiune dupa moartea bunicilor ultimul a murit in 1991 iar in casa lor a stat cu acordul celorlati mostenitori ... (vezi toată discuția)