avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbarea numelui copiilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbarea numelui copiilor

Buna ziua.

În urma căsătoriei (2006), soția a vrut neapărat să reunim numele de familie. Astfel, după căsătorie, avem numele X(al meu)-Y(al soției). Atunci când am acceptat, am spus că eventualii copii să poarte totuși, doar numele meu de familie.

Bineînțeles, acum avem doi copii (fata - 2009, băiat - 2011) dar din păcate, când m-am interesat, mi s-a spus că nu este posibil ca numele copiilor să fie doar al meu, numai prin ordin judecătoresc.

Aș dori să știu care este modalitatea cea mai simplă ca cei doi copii să îmi poarte numele. În prezent, după ce a aflat că este mai dificil, soția nu mai dorește (din diverse motive) să accepte schimbarea numelui.

Dacă eu reușesc să-mi schimb numele de familie (să port numele inițial - X) pot să cer în instanță ca și copiilor, implicit, să li se schimbe numele de familie (din câte știu, dacă nu mă înșel, copii trebuie să poarte numele de familie al tatălui).

Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 12:12, 18 Decembrie 2013
Pentru minori, cererea de schimbare a numelui se face, dupa caz, de parinti sau, cu incuviintarea autoritatii tutelare, de catre tutore. ”

Daca sotia nu este de acord cu cererea dv, nu veti putea face nimic. De fapt, care este motivul real al acestui demers?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nume de familie la divort Alexandru-Mugur Ionescu Alexandru-Mugur Ionescu Fara acordul sotului poate sotia sa ramana cu numele de familie avut in timpul casatoriei? Si daca da in ce conditii. Va multumesc (vezi toată discuția)
Schimbare nume copil minor carmenspiridon carmenspiridon Buna ziua Care sunt pasii pentru schimbarea numelui copilului minor? Precizez ca parinti nu sunt casatoriti, copilul poarta numele de familie al ... (vezi toată discuția)
Pastrarea numelui dobandit prin casatorie annmaria annmaria Buna ziua. As dori sa stiu daca este posibila pastrarea numelui dobandit prin casatorie, dupa divort, chiar daca sotul nu este de-acord cu acest lucru. ... (vezi toată discuția)