avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program vizita minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program vizita minori

Buna seara.Am si eu o intrebare :ce inseamna la concret programul de vizita stabilit in favoarea unui minor?Parintele ce are dreptul la vizitarea minorului in urma unui program stabilit de instanta poate aborda copilul si in alte situatii,de exemplu : asteptat de la scoala,sedinte cu parintii,serbari scolare si chiar indrumarea copilului sa mearga in vizita la bunici fara stirea tutorelui legal?Mentionez ca am divortat in 2011 si custodia nu este comuna.
Ultima modificare: Marți, 17 Decembrie 2013
AndinNairda, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:02, 27 Decembrie 2013
dar eu as dori ca el sa se incadreze si sa se limiteze pe cat posibil la acesta,fara a veni la scoala la copilul cel mare de 8 ani,la serbari,cand este in parc etc,contacte care nu fac parte add literam din programul de vizita.



De ce doriti asta, ii face rau copilului sau care e motivul dvs ?
Avand copilul in incredintare, dvs hotarati ce si cum e mai bine pt copii, insa tatal poate sa" vegheze " la buna crestere si educare a minorului/ minorilor, sa pastreze legatura cu acestia, astfel ca nu exista posibilitatea sa ii limitati accesul la sedintele cu parintii/ serbari etc. Se poate intampla ca interzicandu-i sa va treziti ca va actioneza in instanta pt ca ambii sa exercitati autoritatea parinteasca si astfel sa aiba si mai multe drepturi.
Ca nu isi baga in seama copiii cand e cu "ruda", e numai din lasitate, probabil ca pe doamna o deranjeaza faptul ca el acorda atentie copiilor si pt a evita discutiile pe tema asta, isi evita copiii in prezenta ei. Nu il educati dvs acum si nu-i schimbati caracterul.


Nu inteleg nici eu, poate detaliati, de ce sa nu vina la serbari? Nu inteleg nici de ce va agaseaza pe strada; va intalniti, va saluttai, aveti drum comun, bine, nu, nu. Cu cat o sapl evitati mai mult (prin procedee legale sau extrajudiciare) cu atat mai mult il intaratati. Lasati lucrurile sa fie.
Cat despre copil si ruda, vorbiti musai cu un psiholog, de la scoala sau platit; in fuctie de ce va spune acesta, luati hotarari.
Totusi, poate ar fi potrivit sa i se explice mai mult ca fina nu este nici ruda si nici afin cu tatal lui. Sau cu dv. Sau cu el.

Care e interesul ascuns al tatalui? De ce conteaza un interes ascuns sau nu, daca faptul de a-i vedea si cauta le face bine copiilor?
puteti solicta pe art. 403 Cod civ , modificarea hoatrarii vechi si limitarea programului e vizitare. trebuie insa se aveti probe solide. avocatul dvs. va poate spune mai multe deoarece cunosate cazul in speta
N-am inteles ca doamna ar avea o problema cu programul in sine.


gi-jane,

La el,educatia copilului consta in lasat la calculator de-l uita lumea acolo;alimentatia nu consta in mancare gatita ci in mezeluri si alte chestii care nu sunt sanatoase pentru un copil de 7 ani;administrarea de medicamente dupa ureche,contraindicate copiilor (aspirina);ajuns cu cel mic la urgenta fara ca eu sa stiu;celui de 7 ani dat sa fumeze tigari aromate,etc.Din cauza asta vreau sa limitez accesul strict la ceea ce este scris in hotarare.Influenta este una negativa,el a avaut acces la cel mare din doua in doua zile pana la un punct.
avlil,
Faptul ca ii cauta si ca-i vede nu este o problema.Problema este stilul de viata pe care-l percepe acolo.
Aplauda


Ultima modificare: Duminică, 22 Decembrie 2013
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Program de vizitare conpama conpama Buna ziua. Sunt mama a doi copii minori. Sunt divortata de 4 ani, timp in care tatal copiilor mi-a deschis si un proces prin care sa isi insuseasca \\"dreptul ... (vezi toată discuția)
Decadere din drepturi parintesti maria v maria v Se poate obtine schimbarea domiciliului minorului la parintele nerezident pe motiv de nerespectare a hotararii judecatoresti, definitiva, intrucat parintele ... (vezi toată discuția)
Program de vizită minor nerespectat de tata. există metode de a-l obliga să se conformeze hotărârii judecătorești? Bubbles2017 Bubbles2017 Buna seara ! Daca tatal copilului nu respecta programul de vizita hotarat de instanta judecatoreasca ce se intampla in acest caz ? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)