avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program vizita minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program vizita minori

Buna seara.Am si eu o intrebare :ce inseamna la concret programul de vizita stabilit in favoarea unui minor?Parintele ce are dreptul la vizitarea minorului in urma unui program stabilit de instanta poate aborda copilul si in alte situatii,de exemplu : asteptat de la scoala,sedinte cu parintii,serbari scolare si chiar indrumarea copilului sa mearga in vizita la bunici fara stirea tutorelui legal?Mentionez ca am divortat in 2011 si custodia nu este comuna.
Ultima modificare: Marți, 17 Decembrie 2013
AndinNairda, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:02, 27 Decembrie 2013
N-am inteles ca doamna ar avea o problema cu programul in sine.


din titlu rezulta ca exact cu programul are probleme, poate ne lamureste....


singura posibilitate juridica de a va proteja copiii , daca aveti motive temeinice si le probati este modificare programului de vizitare in sensul micsorarii lui ( doar in prezenta dvs eventual) deoarece de vazut copii e clar ca are dreptul sa-i vada.
altcumva nu vad cum ati putea sa-i protejati legal.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Decembrie 2013
Antoanela Geaman, Avocat
Pricepusem ca doar locatia era o problema cat si faptul ca tatal NU il lua si pe cel mic la domiciliul sau.
Acum inteleg altceva, ca acolo, la domiciliul tatalui, e groaznic. Sau macar neindicat pentru copii.
Mi se bat ideile contradictorii in cap.

Am aratat anterior niste aspecte importante pentru copii, doamna, vad ca nu mi-ati rasouns. Ati vorbit de interes ascuns, care e el?
Ati spus ca va hartuieste pe unde va intalneste, acum nu mai e o problema?
Ati aratat ca nu voia sa-l ia pe cel mic la el, acum e o problema ca il ia pe cel mare?

Mie imi e complet neclara situatia de fapt, poate veniti sa o clarificati, ca asa se schimba si solutia de la un minut la altul si n-o sa stiti pe care s-o aplicati.
Doamna daca va agreseaza in mod real si va urmareste constant incercati un ordin de protectie, care practic "va suspenda" pe perioada respectiva si programul de vizitare.
Dar trebuie sa fie o chestiune reala si dovedita cu martori! Pentru faptul ca ii da celui mare sa fumeze, faceti o plangere la protectia copilului, doar ca sa aveti inregistrata o plangere, caci institutie mai inutila ca asta nu am vazut!
Protectia copilului se ocupa de copii cu abuzuri grave, din familii disfunctionale, de exceptiile de la regula. Pentru traumele de dezvoltare, de lipsa unui parinte etc. exista psiholog scolar sau platit etc.
Niciun ordin de protectie pentru doamna nu va suspenda, cu ghilimele sau fara, vreun program de vizitare care nu are legatura cu ea.
In plus, intre timp doamna nu mai zice de problema aceasta; nu s-a discutat de agresivitate, doar de faptul ca apare peste tot in locuri publice, ii agaseaza, nu agreseaza.
Si de exemplu cum s-ar putea desfasura un progr de vizitare care prevede "la domiciliu" si in acelasi timp ar fi in vigoare si un ordin de protectie?
Agresivitatea nu e doar fizica, la fel si abuzul nu e doar fizic!
Protectia copilului, pe legea noua, "monitorizeaza' programul de vizitare. Asa-zisa lor monitorizare este identica cu "calitatea" anchetelor tutelare. Monitorizarea zice: "s-a patruns in locuinta mamei fara dificultate", ancheta tutelara zice: "apartamentul are 3 camere, este curat si beneficiaza de centrala proprie". In ambele cazuri semneaza un asa zis psiholog, platit din banul public, in vreme ce pentru nivelul celor consemnate ar fi arhi suficient un portar!
Ultima modificare: Duminică, 22 Decembrie 2013
proastasatului, utilizator

Alte discuții în legătură

Program de vizitare conpama conpama Buna ziua. Sunt mama a doi copii minori. Sunt divortata de 4 ani, timp in care tatal copiilor mi-a deschis si un proces prin care sa isi insuseasca \\"dreptul ... (vezi toată discuția)
Decadere din drepturi parintesti maria v maria v Se poate obtine schimbarea domiciliului minorului la parintele nerezident pe motiv de nerespectare a hotararii judecatoresti, definitiva, intrucat parintele ... (vezi toată discuția)
Program de vizită minor nerespectat de tata. există metode de a-l obliga să se conformeze hotărârii judecătorești? Bubbles2017 Bubbles2017 Buna seara ! Daca tatal copilului nu respecta programul de vizita hotarat de instanta judecatoreasca ce se intampla in acest caz ? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)