avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Taxa de timbru pentru partaj, persoana fara venituri
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Taxa de timbru pentru partaj, persoana fara venituri

daca nu am venit si cer in instanta partajul ,se poate sa nu platesc taxa de timbru?
Cel mai recent răspuns: ingagaby , utilizator 21:08, 22 Decembrie 2013
Formulati cerere pt ajutor public judiciar la care va tb sa anexati acte din care sa rezulte ca nu realizati venituri.
daca este partaj care rezulta dintr-o succesiune ori are ca obiect bunuri imobile, puteti apela la mediere si aveti 50% reducere din taxa de timbru care s-ar fi platit daca litigiul se judeca in instanta. Bineinteles trebuie sa fie bunavointa din partea tuturor coproprietarilor pentru mediere si solutionarea amiabila. Daca este un bun comun de partajat si nu face parte dintr-o masa succesorala ori nu este bun imobil, nu platiti decat taxa de timbru de 20 de lei pentru consfintire ACORD DE MEDIERE, daca coproprietarii - toti- accepta medierea si se ajunge la o intelegere stipulata in acordul de mediere. ASTFEL CONFISNTIT, ACORDUL DE MEDIERE VA FI TITLU EXECUTORIU.
Daca nu aveti venituri, puteti cere ajutor public, insa dovezile, declaratiile sunt destul de complexe pentru un justitiabil fara legatura cu domeniul.

Mediatordorinilie, intrebarea era daca poate sa nu plateasca, nu daca sa plateasca mai putin.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa timbru judiciar incepind cu 1 oct 2012 paulghita paulghita se poate recupera taxa de timbru judiciar intr-o actiune de partaj succesoral dupa data de 1 oct 2012>? (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru ...daca urmam medierea quiras quiras Asadar,ptr. o actiune in pretentii mi se restitue taxa judiciara de timbru ,binenteles daca conflictul se rezolva la mediator?Si aici vreau sa fac o mica ... (vezi toată discuția)
Acord de mediere. recuperare taxe partaj in instanta ionut101 ionut101 va rog cine poate sa imi raspunda, de ce nu pot beneficia de restituirea taxei de timbru pentru solutionarea partajului (3% din valoarea bunurilor ... (vezi toată discuția)